Ninove 03 Apr 2020 - 05u44
Broken Clouds
10.09°C

Ninove schaft retributie op condoomautomaten af

19 mei 2019
Ninove schaft retributie op condoomautomaten af

NINOVE – Het stadsbestuur stelt voor om het retributiereglement op het gebruik van condoomautomaten op te heffen. Het sop was de kool niet waard.

Het college van burgemeester en schepenen besloot op 27 november 1996 om twee condoomautomaten te laten plaatsen: één in de stedelijke sporthal en één in de plaatselijke openbare bibliotheek. Anderhalf jaar later volgden bijkomende condoomautomaten in de toiletten van het cc De Plomblom en de stedelijke sporthal.

In de openbare gebouwen is echter geen condoomautomaat meer te bespeuren. De ontvangsten van de retributie op het gebruik van de condoomautomaten zijn dus onbestaande. Het stadsbestuur is van oordeel dat het zinloos is dit retributiereglement nog langer te handhaven.

Daarom vraagt het aan de gemeenteraad van 23 mei a.s. om het gemeenteraadsbesluit van 25 oktober 2001 over die retributie op te heffen.

Die beslissing heeft geen kwalijke gevolgen voor de stadsfinanciën.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons