Ninove 30 May 2020 - 02u34
Few Clouds
23.16°C

Wegen- en rioleringswerken in de Pollarestraat en omgeving van start

08 mei 2019
Wegen- en rioleringswerken in de Pollarestraat en omgeving van start

NINOVE –De eigenlijke wegen- en rioleringswerken zijn op 06 mei begonnen. De stad Ninove en Riopact willen een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen in de Pollarestraat, Vooruitgangstraat en Kaatsweg. Het wegdek en de voetpaden worden vernieuwd. Het einde van de werken is voorzien tegen het zomerverlof van 2020.

Aannemer Lievens startte eerder al in opdracht van Riopact (een samenwerking tussen De Watergroep en Aquafin) met de voorbereidende werken ter hoogte van de Kaatsweg. De Finse piste en het wandelpad zijn verplaatst voor de aanleg van een buffergracht naast de Kaatsweg. Deze buffergracht is nodig om het regenwater vertraagd af te voeren naar de Dender.

Op 6 mei 2019 zijn de wegen- en rioleringswerken gestart. Deze zullen tot het zomerverlof van 2020 duren. De uitvoering gebeurt in fasen om de woningen maximaal bereikbaar te houden.

Drie fasen

 • Kaatsweg – Vooruitgangstraat (werken momenteel in uitvoering)
  - Start: 01 mei 2019
  - Einde: 01 oktober 2019
 • Pollarestraat: tussen Vooruitgangsstraat en Brusselstraat (werken zijn concreet ingepland)
  - Start: 01 februari 2020
  - Einde: 01 juli 2020
 • Pollarestraat: tussen Vooruitgangstraat en de Leopoldlaan (werken zijn concreet ingepland)
  - Start: 01 november 2019
  - Einde: 01 februari 2020

Langs de Kaatsweg is de aanleg begonnen van de riolering en de buffergracht. De aannemer begint aan de Dender (Wandelweg) richting Parklaan. Volgens de planning zou de fundering van de weg er tegen 24 juni moeten liggen.

In juli start dan de aanleg van de riolering aan de doorgang van de sporthal. Dit neemt ongeveer 3 weken in beslag.

De werken in de Vooruitgangstraat zijn voorzien vanaf 19 augustus. Om de riolering tot aan de Pollarestraat aan te leggen zijn ongeveer 9 weken nodig. Het eerste deel van deze omvangrijke werken kan tegen 14 oktober zijn afgrond.

Deze planning is onder voorbehoud van weersomstandigheden en onverwachte gebeurtenissen.

De kostprijs bedraagt € 2,4 miljoen (excl. BTW).

Info: website Aquafin-Werken Pollarestraat.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons