Ninove 06 Apr 2020 - 23u58
Clear Sky
17.74°C

N-VA organiseert spreekavond én klimaatdebat over ecorealisme

06 mei 2019
N-VA organiseert spreekavond én klimaatdebat over ecorealisme

NINOVE – De N-VA-afdelingen Ninove, Geraardsbergen, Denderleeuw en Haaltert organiseren een infoavond in buurthuis Berdam op 08 mei over ecorealisme. De gastspreker is Europarlementslid Mark Demesmaeker.

Hij is onlangs verkozen tot het meest verdienstelijke Europarlementslid op het vlak van milieu. Ecologie en economie moeten volgens hem hand in hand gaan op de weg naar een groener, gezonder en duurzamer Vlaanderen. Hij brengt ecorealisme in de praktijk met bestaande voorbeelden uit Europa en de dorpsstraat. Hij steunt de weg naar haalbare maatregelen, zonder opbod aan doelstellingen of klimaatwetten.

Nadien volgt een interactief klimaatdebat met panelleden zoals Andries Gryffroy, Veerle Baeyens, Niklas Arents en Laura Peeters. Andrew Vanderpoorten (Evenementverantwoordelijke): “We geven de kans aan het brede publiek en zeker aan de jongeren, die hun eerste keer zullen stemmen. Zij kunnen vragen stellen en zo het debat aangaan. Daarmee onderscheiden we ons van alle andere klimaatdebatten.”

Praktisch

  • Datum en tijdstip: woensdag 8 mei om 19:00 uur.
  • Plaats: buurthuis “Berdam” (vroegere Nieuwe Kerk), Edingsesteenweg 3 Ninove.
Info: N-VA Ninove.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons