Ninove 08 Apr 2020 - 05u04
Few Clouds
20.67°C

Dit jaar enkel op zondag 16 juni autowijding in Pollare

05 mei 2019
Dit jaar enkel op zondag 16 juni autowijding in Pollare

POLLARE – De traditionele autowijding heeft dit jaar enkel plaats op zondag 16 juni. De zondag voordien is het Pinksteren en zijn enkel in de Abdijkerk van Ninove kerkelijke activiteiten gepland.

De autowijding staat sinds 1937 geprogrammeerd op de tweede en de derde zondag van juni. Dit jaar zal er slechts één wijding zijn.

Tijdens de vergadering met de ‘Broederschap van Sint Christoffel’ deelde pastoor Alexander Vandaele mee dat op de eerste zondag (Pinksteren) geen enkele kerkelijke activiteit zal plaatsvinden, behalve in de OLV Hemelvaartkerk (Abdijkerk) van Ninove.

Dus: enkel autowijding op zondag 16 juni.

Die dag zal alles gebeuren zoals normaal op de eerste zondag: misviering (10.30 uur), tombola (11.30 uur) met broodje en drankje op de binnenkoer van het parochiaal centrum.

De wijding zelf heeft plaats vanaf 12.15 uur.

Het bestuur zal andermaal zijn uiterste best doen om alles in goede banen te leiden. De mensen, die ieder jaar op de tweede zondag komen, raden ze aan hun wagens niet op het parcours te plaatsen. Ze kunnen gewoon aanschuiven vanaf 12.15 uur.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons