Ninove 28 Mar 2020 - 20u20
Clear Sky
12.57°C

Koper gezocht voor stationsgebouw van Okegem

25 maart 2019
Koper gezocht voor stationsgebouw van Okegem

OKEGEM – De stad stelt een notaris aan om het voormalig stationsgebouw openbaar te verkopen. De waarde van het pand is geschat op minimaal € 179.000.

De stad is eigenaar van het voormalig stationsgebouw van Okegem, Jan Ockegemstraat 2. Het pand heeft een oppervlakte van 2,98 are. Het dateert van 1895 en is een beschermd momument (10-07-1997), net als het wachthuisje aan de overkant van de sporen. Het heeft een industrieel-archeologische waarde en is een goed bewaard voorbeeld van een landelijk spoorwegstation op de lijn Ath-Denderleeuw.

Sinds 1993 was de lokettenfunctie al geschrapt en in 2007 gebeurde een grondige restauratie. Na zes jaar leegstand kon de concessiehoudende brouwerij Alken-Maes in 2013 een restaurantuitbater voor dit pand vinden.

Maar net door dat beschermd statuut zijn aanpassingen aan de hedendaagse noden niet mogelijk, wat voor wrevel zorgt bij de huurders. Het sociaal verhuurkantoor wenst het appartement op de verdieping niet langer te huren omdat de verwarmingskosten te hoog oplopen. De gemeenteraad stond de huurders van de horecaruimte tijdens de wintermaanden hiervoor zelfs een verlaagde huur toe.

Het gebouw is voor de stad eveneens te duur in eigenaarsonderhoud en dus volgt een openbare verkoop. De erfgoedraad bracht hierover een gunstig advies uit op 18 juni 2018.

Volgens een schattingsverslag van 15 december bedraagt de vrije verkoopwaarde van het pand minimaal € 179.000. De Ninoofse gemeenteraad stelt op 28 maart 2019 een notaris voor de openbare verkoop.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons