Ninove 03 Apr 2020 - 23u03
Scattered Clouds
6.81°C

ASZ Geraardsbergen groeit, ondanks een moeilijk jaar

15 maart 2019
ASZ Geraardsbergen groeit, ondanks een moeilijk jaar

GERAARDSBERGEN – “Het was een moeilijke periode”, aldus Sabine Siau, waarnemend algemeen directeur van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis ASZ). “Ondanks de besparingen, die de overheid aan de gezondheidssector oplegt en de ziekenhuizen treft, zijn we helemaal klaar voor toekomst en kunnen we een positief resultaat voorleggen.”

2018 was voor het ASZ een sterk jaar:

  • 119.373 unieke patiënten vonden de weg naar het ASZ Geraardsbergen, bijna 2% meer dan het jaar voordien;
  • het aantal dagbehandelingen nam toe met 52.88 % van 8.547 naar 13.067 in 2018;
  • het operatiekwartier voerde 5.930 ingrepen uit, terwijl de spoed bijna 4% meer spoedmeldingen kreeg.

Innovatief zorgaanbod

Het ASZ blijft investeren in nieuwe behandelingen, een innovatief zorgaanbod en hoogtechnologische apparatuur.

Zo neemt de ASZ campus Geraardsbergen in maart een hypermoderne SPECT-CT in gebruik. Dit toestel combineert onderzoekstechnieken uit de nucleaire geneeskunde en de radiologie. Vooral patiënten met orthopedische en oncologische aandoeningen zijn hierbij erg gebaat.

Begin 2019 zijn de renovatiewerken gestart voor een budget van € 300.000. Er komen ook meer eenpersoonskamers.

Daarnaast zet de ASZ campus Geraardsbergen op de kaart als acute basisspecialistische campus. Dat gebeurt door middel van focused clinics voor volgende specialismen: orthopedie, bariatrische heelkunde, urologie en plastische heelkunde. Een focused clinic koppelt efficiëntie aan een sterke dienstverlening en een hoge kwaliteit van zorg.

Dit jaar volgt de versterking van het gynaecologisch en kindergeneeskundig aanbod. Zwangerschapsopvolging en -begeleiding blijven lokaal georganiseerd in Geraardsbergen, net als de kindergeneeskundige opvolging na de bevalling

De urologen van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis voeren in Geraardsbergen sinds kort de uiterst efficiënte HoLEP-lasertechniek uit. Het aantal ziekenhuizen met deze lasertechniek is in België beperkt.

Kwaliteit

2018 was een belangrijk jaar voor het ASZ. Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) heeft het internationale NIAZ-kwaliteitslabel toegekend aan het ASZ. Met dit label heeft het ASZ het bewijs in handen dat het zijn patiënten een hoog niveau van kwalitatieve en veilige zorg biedt en dat er een permanente cultuur van verbetering heerst.

Burgemeester Guido De Padt is opgetogen over de resultaten: “Ik vind het beneden alle peil dat sommige politici durven stellen dat een ziekenhuis zonder materniteit, geen toekomst meer zou hebben. Betrokkenen zouden moeten weten dat dergelijk nepnieuws heel schadelijk kan zijn voor een medische campus. Uit het voorgaande blijkt alleszins dat de nieuwe en innovatieve investeringen, die de directie van het ASZ in het ziekenhuis wil doen, er zullen voor zorgen dat dat we een prominente rol zullen spelen binnen de netwerkvorming met andere ziekenhuizen.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons