Ninove 02 Apr 2020 - 09u30
Clear Sky
0.6°C

Kevers treffen elkaar voor de 22ste keer in hartje Ninove

12 maart 2019

NINOVE – Geen lentekriebels zonder kevertreffen. Voor de 22ste keer organiseren Frederic Peeters en The Freddy Files de internationale meeting tijdens het weekend van 16 en 17 maart. Ditmaal staat de semafoor in de belangstelling: de uitklappende richtingaanwijzer op kevertjes en busjes van weleer. Vandaar het thema: Sexy Semaphore Sunday.

Het hoogtepunt van het kevertreffen zelf is zondag 17 maart 2019, al zal je in de wijde regio de dag voordien all mooie exemplaren van de legendarische autootjes kunnen spotten.

Dan nemen kevertjes en VW-busjes uit heel Europa de centrumstraten van Ninove in. De vele Engelse, Duitse, Nederlandse en Franse enthousiastelingen showen er hun luchtgekoeld kevertje, busje of afgeleide.

Tijdens de allereerste editie in 1998 vonden net geen 100 kevertjes hun weg naar de wortelstad. Vorig jaar waren het er 750. Om maar aan te geven hoe sterk dit evenement is gegroeid en hoezeer die iconische auto’s jong en oud blijven aanspreken.

Zondag 17 maart staan ze al vanaf 10 uur te blinken. Om 16 uur deelt miss Freddy Files Mirthe Hauters de prijzen uit aan de mooiste exemplaren. Uiteraard is ook randanimatie voorzien, zodat het alweer een onvergetelijke editie zal zijn.

We lieten ons vooraf inwijden in de wondere wereld van de kevers door Frederic Peeters, Christophe alias ‘Borre’ en Mirthe.

Praktisch

  • Datum en tijdstip: zondag 17 maart vanaf 10 uur.
  • Plaats: centrumstraten Ninove.
Info: Freddy FilesFacebook Freddy Files

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons