Ninove 28 Feb 2020 - 11u59
Scattered Clouds
1.91°C

Ierse sfeer in De Kassei

12 maart 2019
Ierse sfeer in De Kassei

LIEFERINGE – De kleinste Ninoofse deelgemeente heeft meer met Ierland gemeen dan je zou denken. En dus kan je vrijdagavond 15 maart terecht in De Kassei voor een doorleefde viering van de Ierse hoogdag bij uitstek: Saint Patrick’s Day. Secret Stills zorgt voor de traditionele Ierse folkmuziek.

In Lieferinge wonen zeer weinig Ieren, geen eigenlijk. En toch: ook hier vind je groene glooiende heuvels met koeien, hier en daar een schaap. De klaver (shamrock) groeit er welig, het barst er van muzikaal talent en ze zingen en drinken er graag. En dus zijn alle gelegenheden goed om te vieren.

Zoals Saint Patrick's Day. Dé Ierse heilige bij uitstek is de patroon van kuipers, mijnwerkers, smeden en boeren. Hij beschermt en surplus nog tegen ongedierte, veeziektes en kwaad in het algemeen. Kortom: een echte duivel doet al, als je dat van een heilige mag zeggen. Maar het is vooral de muziek, die een hoofdrol speelt. De Ierse muziek is werelderfgoed en het belangrijkste culturele exportproduct van het land.

En dat brengen ze in Lieferinge gul op vrijdagavond 15 maart. Café De Kassei wordt dan even een Irish pub en je mag er Guinness op innemen dat je er heel wat liedjes kan en mag meezingen. Daarvoor zorgen de muzikanten van ‘Secret Stills’. Het is een groep met ervaren rotten in het genre: Walter Minnaert, Kristien Devos, Geert Van Snick, Marcel Deneve en Pedro Drieghe. Als die krakken geen ommetje waard zijn, weten we het ook niet.

Alweer een avond om erbij te zijn. Iedereen is welkom, al of niet in ‘gelegenheidsgroen’ gehesen.

Praktisch

  • Datum en tijdstip: vrijdag 15 maart om 20 uur.
  • Plaats: café De Kassei, Kasseide Lieferinge.
  • Toegangsprijs: € 5.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons