Ninove 28 Mar 2020 - 20u04
Clear Sky
12.57°C

Vast inzamelpunt voor ‘Dopjesactie’ in het gemeentehuis

06 februari 2019
Vast inzamelpunt voor ‘Dopjesactie’ in het gemeentehuis

ROOSDAAL – Het gemeentebestuur voorziet een inzamelbox voor plastic dopjes in de inkomhal van het gemeentehuis. Daarmee steunt het de Dopjesactie en het Belgische Centrum voor Geleidehonden (BCG).

In december vorig jaar organiseerde de jeugdraad een actie als onderdeel van de Warmste Week. Samen met de Roosdaalse Sportraad, GBS Triangel en CD&V Roosdaal zamelden ze geld in voor het BCG. De actie was een succes: er is € 1027,74 geschonken aan de Warmste Week.

Daarnaast zijn ook plastic dopjes ingezameld voor de Dopjesactie, een vrijwilligersorganisatie met Ternat als thuisbasis. De vrijwilligers ervan zetten zich eveneens in voor het BCG. Die laatste organisatie schaft met de ingezamelde fondsen geleidehonden een en zorgt ook voor hun opleiding. De dieren begeleiden nadien mensen met een visuele beperking.

In navolging van de succesvolle inzameling van dopjes voorziet het college van burgemeester en schepenen in het gemeentehuis voortaan een vast inzamelpunt voor de Dopjesactie. Plastic dopjes kun je voortaan droppen in een inzamelbox in de hal van het gemeentehuis tijdens de openingsuren van het gemeentehuis en de bibliotheek. Daarnaast kan je deze ook in het containerpark achterlaten. Heb je een grote hoeveelheid dopjes ingezameld die niet in de box past? Contacteer dan de jeugddienst voor een afspraak.

Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 054-89 13 52 – www.dopjesactie.bewww.geleidehond.be.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons