Ninove 03 Apr 2020 - 09u30
Few Clouds
6.28°C

Het aftellen naar de Jamborette 2020 is begonnen

05 februari 2019
Het aftellen naar de Jamborette 2020 is begonnen

NINOVE – De jongens- en meisjesscouts organiseren in de zomer van 2020 een Jamborette. Dit doen ze ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van Scouts Ninove. Ze zijn hiermee niet aan hun proefstuk toe. Eerder tekenden zij voor twee edities van dit internationaal scoutskamp: in 1994 en in 2010.

De actieve leiding en oud-leiding van Scouts en Gidsen Ninove slaan de handen in elkaar om in 2020 een Jamborette te organiseren. Het is de 3de keer dat ze een dergelijk wereldkamp op poten zetten, met een heus tentencomplex, groepsspelen, uitstappen en veel meer. Om dit kamp te organiseren werken ze samen met een hecht kerncomité. De leden ervan zijn elk verantwoordelijk voor een bepaalde werkgroep. Dit zijn Beau Vanderstraeten (communicatie), Sofie Rooms (programma), Tine Van Cauteren (fourage), Pieter Vanderhaegen (grafiek), Lieselot Van Baelen (logistiek), Jef Vandendriessche (veiligheid), Ben Asselman (evenementen) en Nils Rooms (financiën).

De zomer van 2020 hebben ze niet willekeurig uitgekozen: de scouts Ninove bestaan dan 100 jaar. En dát is uiteraard een reden tot feest, dat ze met scouts van over de hele wereld willen vieren. Dat heeft plaats van 18 tot 28 juli 2020 op de weiden van de Fabeltasite. Daar verwachten ze ongeveer 350 buitenlandse scouts, zowel de leden als hun begeleiders. Daarnaast rekenen ze ook op ongeveer 150 leden van ‘Kamp Ninof’, dit zijn zowel de leden en actieve leiding van Scouts Ninove, als de organisatie en de fourage.

Activiteiten

Er is een standaard dagindeling, maar natuurlijk zijn ook uitstappen voorzien naar Ninove, Brussel, Gent. Het tiendaagse avontuur begint met een optocht door de eigen stad om de inwoners van Ninove warm te maken voor het 100-jarig bestaan.

De eerste twee dagen staat een tocht gepland naar Brussel met als afsluiter een bezoek aan de hoofdstad. Nadien volgt ook trip naar Gent, waar museumbezoeken zullen afgewisseld worden met boottochtjes en vrij spel.

Tijdens een nationaliteiten dag komen niet alleen de eigen culturele gewoontes aan bod, ook de gebruiken van de buitenlandse deelnemers staan in de kijker

'Scouteske’ activiteiten op het terrein zelf wisselen af met die daguitstappen: van kennismakingsspelen en volksdansen tot meer actieve activiteiten.

Info: https://www.jamborette.be/.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons