Ninove 01 Apr 2020 - 18u35
Clear Sky
7.73°C

Ninove doet mee aan Tournée Minérale

31 januari 2019

NINOVE – De stad geeft het goede voorbeeld en neemt met allerhande initiatieven deel aan de maand zonder alcohol.

Tournée Minérale is een campagne van De DrugLijn en de Stichting tegen Kanker. Zij roept op om in februari 2019, voor het eerst of opnieuw, 28 dagen ‘nee’ te zeggen tegen alcohol.

Ninove geeft het goeie voorbeeld en doet andermaal mee. Schepen voor Sociale Zaken Veerle Cosyns: “De stad riep alvast alle medewerkers op om zich in te schrijven voor Tournée Minérale. Donderdagavond maken wij ook alle gemeenteraadsleden warm om deel te nemen. De medewerkers en raadsleden, die de uitdaging aangaan en deze tot een goed einde brengen, ontvangen een alcoholvrije beloning. Ook onder de carnavalsgroepen loopt een wedstrijd: wie tijdens het carnavalsjaar op één van zijn activiteiten een mocktail aanbiedt, maakt kans op een prijs van € 150.”

De stad roept ook alle Ninovieters op om alsnog in te schrijven. “Wanneer je een maand geen alcohol drinkt, krijgt je lichaam de tijd om te recupereren van je gebruikelijke alcoholconsumptie. En daar zijn heel wat voordelen aan verbonden: sommige mensen slapen beter, anderen hebben meer energie, je werkt ermee aan een gezonder gewicht… Kortom, je voelt je gewoon beter in je vel.”

Goedroen Lammens van het Centrum voor Geestelijke Gezondheidzorg (CGG) maakte bij aanvang van de gemeenteraad donderdag 31 januari de raadsleden alvast warm voor het initiatief. “Wij staan op 5 februari ook op de dinsdagmarkt om de bevolking aan te spreken. Vorig jaar was de respons minder groot, maar nu is die actie veel beter gekend. Via affiches doen wij ook een oproep tot het stadspersoneel. Er is een groep ‘team stad Ninove’ aangemaakt op de website van Tournée Minérale, waarop zij kunnen inschrijven. Op 1 maart houden wij voor hen een slothappening. Ook de carnavalsgroepen hebben positief gereageerd op onze oproep. Zij hebben tot 11 november 2019 de tijd om de mocktail-uitdaging aan te gaan.”

Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Tournée Minérale.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons