Ninove 04 Apr 2020 - 21u09
Few Clouds
14.95°C

Ninoofse politie roept op tot waakzaamheid

30 januari 2019
Ninoofse politie roept op tot waakzaamheid

NINOVE – Al enkele maanden is er een toename van inbraken. Soms zijn er drie of vier meldingen op een dag. “Het is geen echte golf, en het zijn er nog altijd minder dan normaal”, aldus korpschef Philippe De Cock. “Maar wij willen aan de bewoners toch vragen om waakzaam te zijn.”

Sinds midden november van vorig jaar merkt de politiezone van Ninove een toename van het aantal inbraken in woningen. Het gaat soms van drie tot vier meldingen op een dag. De politie werkt op de zaak en ook de buurtinformatienetwerken zijn verwittigd. Philippe De Cock: “De feiten vinden meestal plaats in de namiddag of in de vooravond. Als we de cijfers vergelijken, blijven we wel goed scoren qua inbraken. Het is zeker geen verdubbeling, maar officiële cijfers hebben we nog niet.”

De politie vraagt intussen wel om waakzaam te zijn en onmiddellijk te bellen als je iemand verdacht opmerkt in de buurt. “Mensen doen dit vaak nog te laat. Ze bellen pas na twintig minuten. Dan komen wij langs en zijn de personen in kwestie al vertrokken. Het zijn daarom niet altijd inbrekers, maar dan kunnen we bewoners toch geruststellen. Ik wil daarom vragen om zeker op tijd te bellen. Dat is de belangrijkste troef voor de politie om mogelijke daders te pakken.”

Info: dringende politiehulp 101 – algemene informatie 054-31 32 32.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons