Ninove 07 Apr 2020 - 06u45
Scattered Clouds
8.72°C

Jan Du Bois : “We hopen op een nieuwe en beter gemotiveerde vergunning zodat het project snel van start kan gaan.”

30 januari 2019
Jan Du Bois : “We hopen op een nieuwe en beter gemotiveerde vergunning zodat het project snel van start kan gaan.”

NINOVE – “Alle specialisten zijn het erover eens dat de verkeersveiligheid en de doorstroming door de twee keerlussen zullen verbeteren, zelfs na de komst van het winkelpark”, aldus Jan Du Bois van Mitiska Reim nv. Die maatschappij is de promotor van het retailpark Ninouter. “Ook de stad heeft dit zelf laten vaststellen vorig jaar door een eigen studiebureau.”

Volgens investment director Jan Du Bois betreft het een louter juridische vernietiging van de vergunning. “Over de positieve effecten van de heraanleg wordt niet geoordeeld. Wij hopen dat door een nieuwe beter gemotiveerde vergunning het project snel van start kan gaan, zonder verdere dure juridische procedures. Wij gaven al € 100.000 uit aan advocaten. De stad heeft hier ongetwijfeld ook al heel wat geld aan verspild. Met dat geld van de Ninoofse belastingbetaler kon ze toch meer constructieve dingen hebben gedaan.”

Volgens hem blijft het onbegrijpelijk “dat door toedoen van de stad, wegeniswerken worden tegengehouden die de verkeersveiligheid en doorstroming op de N8 zullen verbeteren. Dat men hiermee hogere overheden tegen de schenen schopt maakt het des te frappanter.”

Schadeclaim

Zelf heeft Mitiska zich in een overeenkomst met de handelaars van de binnenstad ertoe verbonden om € 60.000 te investeren in gemeenschappelijke marketing om Ninove als winkelstad te promoten. “In gesprekken met het stadsbestuur in 2018 hebben we aangegeven om daar minstens € 100.000 € bovenop te doen als de strijdbijl kan worden begraven. Dit is gewoonweg het bedrag dat we zouden uitsparen aan advocatenkosten.”

De procedure tot schadeclaim van 2017 is ook nog steeds lopende. “De schade liepen wij op door de vertraging bij de onwettige beslissing over het verplaatsen van de voetweg op onze site. Wij wensen deze nog steeds te verhalen op de stad. Wij weten op de duur niet meer waarom men er alles aan blijft doen om ons project tegen te houden. Het lijkt een persoonlijke en principiële strijd te zijn geworden van één schepen op kosten van de Ninoofse belastingbetaler.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons