Ninove 28 Feb 2020 - 11u56
Scattered Clouds
1.91°C

Een van de grote werkpunten bij wegenwerken: een goede communicatie

29 januari 2019
Een van de grote werkpunten bij wegenwerken: een goede communicatie

NINOVE – Werken, die vrij laat zijn aangekondigd en dan op de valreep toch niet doorgaan. Dat deed zich maandag 28 januari voor op de Burchtdam. Tweemaal ergernis in de buurt en een voorbeeld van slechte communicatie.

De bewoners van de Burchtdam kregen vorige week een brief in de bus. De straat zou maandag 28 januari afgesloten zijn wegens rioleringswerken in opdracht van De Watergroep. Er was wel een plaatselijke wegomlegging voorzien en de aannemer beloofde de ongemakken tot een minimum te beperken. Maar blijkbaar was die communicatie niet tot iedereen tijdig doorgedrongen, met de bijhorende negatieve reacties van dien. Klap op de vuurpijl: die bewuste maandag is gepasseerd zonder dat de werken zijn uitgevoerd.

Een voorbeeld van hoe het niet moet. Vorig jaar hadden wegenwerken, omleidingen en bijhorende files voor heel wat ergernis gezorgd in Ninove en omgeving. Ook toen bleek de communicatie daarover niet altijd vlot te zijn verlopen. In het pre-electorale klimaat stonden de Facebook-servers roodgloeiend.

Prioritair werkpunt

Schepen van communicatie Henri Evenepoel (Open VLD): “Dat de werken aan de Burchtdam uiteindelijk niet zijn doorgegaan, heb ik ook moeten vaststellen. En pas later, toen de termijn verstreken was, heb ik vernomen dat ze waren uitgesteld wegens slecht weer. Die aannemer zal dus een nieuwe aanvraag moeten indienen. Hopelijk volgt dan een betere communicatie.”

Dat laatste is voor de schepen een prioritair werkpunt. “We moeten de mensen in de straat, waar werken zullen plaats vinden, duidelijker en eerder verwittigen. Hoe, daar heb ik een aantal denkpistes over. Maar het moet echt veel verbeteren. Zeker waar het nutsmaatschappijen betreft, die met onderaannemers werken, moet er een protocol komen met afspraken. Ik kan begrijpen dat aannemers soms sneller met de ene werf gedaan hebben en dan eerder dan verwacht elders kunnen beginnen. Of net omgekeerd. Dat ervaar je als particulier ook soms. Maar het komt erop aan om dit te beheren. Ik ben me echt bewust van deze problematiek. Een goede communicatie op dat gebied is een uitdaging, die ik zeker wil aangaan.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons