Ninove 05 Apr 2020 - 03u05
Few Clouds
14.95°C

“Lotgenoten begrijpen elkaar zonder woorden”

20 januari 2019

NINOVE – In onze stad is meer gaande dan enkel de tumultueuze politieke situatie van de afgelopen weken. Zo komt elke derde vrijdag van de maand de lotgenotengroep van (ex-)kankerpatiënten samen. Marina Goossens nam daartoe het initiatief.

We gingen vrijdagavond 18 januari een kijkje nemen in het zaaltje achter de Roosevelt. Daar troffen we Marina Goossens aan, onze carnavalsprinses der senioren, en haar lotgenotengroep bij kanker.

Dit prachtig initiatief geeft deze lotgenoten steun. Ze ervaren daar dat ze er niet alleen voor staan. “Het is misschien een grote stap om naar hier te komen”, zegde ons Marina, “maar eens je hier bent, voel je je onmiddellijk thuis. Het is samen komen en genieten, er zijn voor mekaar. Onze mensen ervaren ook dat er een leven is na kanker, want we praten ook over heel veel ‘gewone’ dingen. Iedereen is hier trouwens welkom, los van het type kanker, eventueel met hun partner en mantelzorgers.”

Dat beaamt Sabrina: “Ik heb de groep via Facebook ontdekt. Ik had er echt nood aan om lotgenoten te leren kennen.”  Ook Nancy kan zich daarin ook herkennen. “Ik wist niet dat een dergelijke groep hier bestond. Iemand heeft mij uitgenodigd, want vroeger zou ik nooit alleen dit zaaltje zijn binnengestapt. Maar het is belangrijk en zalig om met lotgenoten te kunnen praten, mensen die in hetzelfde schuitje zitten."

Er is echter een knelpunt, vertrouwde Marina ons toe. “Ik zou graag mooie flyers willen laten drukken om zo ruim mogelijk te verspreiden. Maar daarvoor ontbreken ons de financiële middelen. Datzelfde verhindert ons momenteel ook om bijvoorbeeld interessante lezingen te organiseren. Dus mocht iemand ons willen steunen, graag. Je vindt onze gegevens op Facebook en op de website.”

Praktisch

‘Lotgenotencontact bij kanker Ninove’ komen elke derde vrijdag van de maand samen in het zaaltje achter café Roosevelt, van 18 uur tot 21 uur.

Facebook ‘Lotgenoten bij kanker Ninove’ – 0479-37 91 70 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

FVS

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons