Ninove 06 Apr 2020 - 15u29
Clear Sky
17.74°C

Begeleid wonen mogelijk in voormalige pastorie Sint-Theresiakerk

19 december 2018
Begeleid wonen mogelijk in voormalige pastorie Sint-Theresiakerk

NINOVE – De gemeenteraad gaf op 13 december de voormalige pastorie in bruikleen aan het OCMW. Deze zal de woning inrichten en gebruiken voor een project autonoom begeleid wonen. “Daarmee geven wij opvang aan kwetsbare jongeren uit een instelling, om hen voor te bereiden op het soms harde leven”, aldus burgemeester Tania De Jonge.

Het OCMW zal de ruimtes in de pastorijwoning vanaf het voorjaar van 2019 verhuren aan kwetsbare jongeren die net een instelling of multifunctioneel centrum hebben verlaten. Op die manier is een betere begeleiding mogelijk van het leven in groep naar een individueel bestaan, waarin ze zelf verantwoordelijkheid moeten nemen.

Alle organisaties, die jongeren begeleiden naar zelfstandig wonen, kunnen deze locatie gebruiken. Het OCMW stelde in Meerbeke de voorbije 2 jaar al een pand ter beschikking in samenwerking met vzw Levenslust. Deze vzw vroeg een uitbreiding van het woningaanbod, net als vzw Amon (tehuis Raveling).

Het leegstaande pand van de St. Theresiakerk is sinds kort eigendom van de stad. Er zijn vier niet-bemeubelde slaapkamers. Jongeren tussen 17 en 25 jaar uit de doelgroep kunnen een kamer huren gedurende een jaar.

Het OCMW biedt enkel de huisvesting aan. De ambulante begeleiding van de jongeren gebeurt door multifunctionele centra waar de jongeren voordien verbleven.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons