Ninove 05 Apr 2020 - 04u16
Clear Sky
4.85°C

Ninove huldigt haar verdienstelijke personeelsleden en verenigingen

17 december 2018
Ninove huldigt haar verdienstelijke personeelsleden en verenigingen

NINOVE – Het is een jaarlijkse traditie dat de stad haar personeelsleden, burgers en verenigingen fêteert, die een ereteken of orde ontvingen voor hun jarenlange inzet. Zo ook maandag 14 december tijdens de feestzitting van de gemeenteraad.

Dirk Vanderpoorten nam als voorzitter van de gemeenteraad de honneurs waar. Hij feliciteerde de laureaten en overhandigde hen de oorkonden. In totaal ontvingen 26 personeelsleden een onderscheiding in de volgende categorieën:

  • eretekens van de arbeid eerste en tweede klasse,
  • laureaten van de arbeid eerste en tweede klasse,
  • burgerlijke medaille eerste klasse,
  • zilveren palmen der kroonorde,
  • gouden medaille der kroonorde,
  • ridder in de kroonorde,
  • ridder in de Leopoldsorde.

Twee inwoners ontvingen het gouden ereteken van laureaat van de arbeid.

De Wielerclub Denderclub mag zich sinds dit jaar ook koninklijk noemen.

Ook de 10 stadspersoneelsleden, die dit jaar op pensioen gaan, kregen een attentie.

Samen met een delegatie van het schepencollege en de burgemeester bood hij nadien een receptie aan de laureaten, hun familie en collega’s aan.

MLI  Foto's Hilde Baeyens

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons