Ninove 30 May 2020 - 02u08
Few Clouds
23.16°C

Kerstdorp in Aspelare steunt vzw Benefiet Haïti

09 december 2018

ASPELARE – Voor de derde keer organiseren Dirk Van Iseghem en Sandra Renneboog een kerstdorp in de Cyriel Prieelstraat, nog tot 04 januari. De opbrengst gaat naar vzw Benefiet Haïti, waarmee Geert Van Iseghem ter plaatse projecten uitbouwt.

Met die opbrengst kan Geert in Haïti heel wat realiseren. “Wij zetten vooral in op de opleiding voor kinderen. Op die manier kunnen wij toch een honderdtal leerlingen laten studeren en hen ook eten geven. We plannen nu een computerklas. De elektriciteit zouden wij door zonnepanelen halen uit de grootste rijkdom van dit straatarme land: de zon. Maar dit is wel een kostelijk project. Er is nog een hele weg te gaan om nog maar een minimum standaard te halen, zoals wij die kennen.”

Johnny was er als de eersten bij om ter plekke een school te bouwen, letterlijk. “Ik heb daar drie jaar terug een hoop miserie gezien. Je moest echt wel lef hebben om dat schooltje in orde te brengen. Ik wou niet beginnen als niet alle papieren in orde waren. Een serieuze massacre, kortom. We hebben dat zelf ontworpen en gebouwd. Aanvankelijk lachten ze ons uit, maar het schooltje heeft al enkele stormen doorstaan en nu wordt mijn constructie zelfs gekopieerd.”

Dirk Van Iseghem en Sandra Renneboog weten dus waarvoor zij hun kerstdorp organiseren. “Het is hier alle dagen open, vanaf 17 uur; verlicht, verwarmd, kortom gezellig. En de opbrengst gaat naar de vzw van Geert. Ooit zijn we dat begonnen als een uitnodiging van Ninofmedia om aan te geven wat je wilde doen in de kersttijd.”

En niet alleen Haïti deelt in de warmte van Aspelare. Ook buren, die schade leden, konden tot hun blijdschap rekenen op steun.

Praktisch

  • Plaats en tijdstip: Cyriel Prieelstraat 28 Aspelare, elke dag tussen 17 uur en 21 uur.
  • Datum: tot en met 04 januari 2019.
  • Extra: op 28 december kun je hier wafels bestellen en ophalen, eveneens ten voordele Benefiet Haïti.
Info: Benefiet HaïtiFacebookpagina.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons