Ninove 09 Apr 2020 - 21u16
Clear Sky
21.86°C

Schepencollege weigert bouwvergunning voor Ninouter

07 december 2018
Schepencollege weigert bouwvergunning voor Ninouter

NINOVE – Het schepencollege levert geen bouwvergunning af voor Ninouter, het winkelcentrum van 10.00 0m² langs de Brakelsesteenweg. Het stadsbestuur formuleerde een aantal formele bezwaren tegen de vergunning, maar wil vooral de uitspraak afwachten van de procedure, die ze heeft lopen tegen de vergunning van de wegenwerken.

Het stadsbestuur vecht de vergunning voor de wegenwerken aan bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Bij de vernietiging van deze vergunning komt het hele project op losse schroeven te staan: de ontsluiting van het winkelcentrum is dan niet langer gegarandeerd. Het schepencollege heeft zich steeds verzet tegen dat centrum. De voorgestelde ontsluiting zou tot meer fileleed leiden op de nu al verzadigde Brakelsesteenweg. Dat zal nog meer sluipverkeer voor de omliggende dorpen met zich meebrengen.

“Die uitspraak verwachten we rond januari, dus nu een vergunning afleveren voor het winkelcentrum zelf is geen goed idee”, benadrukt schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (SAMEN/Groen), “De procedure die we hebben lopen is bovendien uiterst sterk. De vergunning voor de wegenwerken is compleet onwettig afgeleverd. We hebben goede hoop op de vernietiging ervan.”

Factuur van € 1,3 miljoen

Indirect zadelt het project de stad bovendien op met een forse factuur. De ontsluiting van het winkelcentrum zou gebeuren door twee keerpunten. Het weggedeelte tussen die keerpunten wordt niet heraangelegd.

Schepen Vande Winkel: “Op termijn moeten wij ook dat stuk vernieuwen. Daaraan hangt een prijskaartje van 1,3 miljoen euro. De voorstanders van dit project moeten me toch eens uitleggen waarom de Ninoofse belastingbetaler daarvoor moet opdraaien. Het betekent ook dat andere en noodzakelijke projecten, zoals de heraanleg van de Krepelstraat in Denderwindeke of de Weggevoerdenstraat, op de lange baan worden geschoven en dat is onaanvaardbaar.”

En hoe zit het met de schadevergoeding van € 9 miljoen, waarmee de projectontwikkelaar dreigde? “Dat ging eigenlijk over de voetweg. Maar ik was er van in het begin van overtuigd dat dit dreigement geen kans op slagen had. De auditeur bij de Raad van State bevestigt onze visie. De kans is dus zeer klein dat de Raad van State dit advies niet zal volgen. Eigenlijk is dat nooit een probleem geweest. Men kan de stad tot niet dwingen om de wettelijke regelgeving niet te volgen.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons