Ninove 09 Apr 2020 - 19u27
Clear Sky
21.86°C

Folder sensibiliseert schoolgaande jeugd over fysiek en psychisch geweld

20 november 2018
Folder sensibiliseert schoolgaande jeugd over fysiek en psychisch geweld

NINOVE – Wat te doen bij fysiek of psychisch geweld op jongeren? De stad bedeelt via de scholen een folder met handige info, tips en tricks.

Wanneer jongeren op of in de nabije omgeving van de school, bij het fuiven of op straat, het slachtoffer zijn van fysiek of psychisch geweld, weten ze vaak niet wie of wat hen kan helpen. Om hieraan tegemoet te komen, maakt de stad de schoolgaande jeugd bewust van de mogelijke stappen in geval van slachtofferschap. Om deze zaken te kunnen aanpakken, zijn immers informatie en ook een melding nodig.

Elke leerling van de Ninoofse middelbare scholen zal via de school een folder ontvangen met handige info, tips en tricks. Daarin wordt onder andere gewezen op het belang om verontrustende zaken te melden. Dat kan op verschillende manieren: door iemand in vertrouwen te nemen, door de meldingsfiche van de politie te gebruiken of door 101 te bellen.

Deze folder maakt jongeren in de praktijk bewust over welke stappen zij kunnen nemen indien er iets fout loopt.

Info: dienst integrale veiligheid – 054-31 33 61 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons