Ninove 03 Apr 2020 - 23u01
Scattered Clouds
6.81°C

Nieuw digitaal verzamelpunt voor alle sociale diensten

14 september 2018
Nieuw digitaal verzamelpunt voor alle sociale diensten

NINOVE – De stad en het OCMW hebben voortaan één digitaal verzamelpunt voor alle sociale diensten: www.sociaalhuisninove.be.

Je vindt er alle informatie over de diensten, hun werking en contactgegevens. De website is opgebouwd rond de thema’s ‘samen leven’, ‘(geld)zorgen’, ‘kinderen’, ‘senioren’, ‘gezondheid en zorg’, ‘wonen’ en ‘werken’. Deze nieuwe website is een grote stap naar een integrale sociale dienstverlening in onze stad.

Online hulpverlening

De lancering van deze website is meteen ook de start van online hulpverlening. Je kan er met Sociaal Huis-medewerkers chatten van maandag t.e.m. donderdag tussen 14 uur en 16 uur. De chatbox is er in eerste instantie voor vraagverheldering en doorverwijzing voor wie door het bos de bomen niet meer ziet. Het is niet de bedoeling om je hele dossier te overlopen of een nieuw dossier op te starten. De medewerkers luisteren naar je vraag en vertellen je bij welk team of welke organisatie je terecht kan. Indien je dit wil, kan je anoniem chatten.

De website verwijst ook naar organisaties in de stad zoals VDAB, Dyzo, Kind en Gezin, het Agentschap Integratie en Inburgering… Dat zijn partners met wie momenteel al een nauwe samenwerking bestaat of die een zitdag hebben bij de sociale diensten. Vandaag zitten de diensten nog verspreid over de Burchtstraat (OCMW) en het Fedimmo-gebouw in de Bevrijdingslaan.

Intussen wordt verder gebouwd aan één groot Sociaal Huis in de Burchtstraat. In 2020 verhuizen alle sociale diensten en teams naar de nieuwe locatie. Ook de partners zullen er zitdagen hebben.

Info: www.sociaalhuisninove.be.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons