Ninove 01 Apr 2020 - 18u54
Clear Sky
7.73°C

De Ark van Pollare verhuist naar Lennik

24 augustus 2018
De Ark van Pollare verhuist naar Lennik

POLLARE – De verhuis van de Ark naar Lennik is gepland in het voorjaar van 2019. “Op de huidige locatie barsten wij uit de voegen, ook al stonden wij al een tijdje op de rem”, geeft Hans Lenvain als reden voor die beslissing. De locatie verandert, de naam wil hij behouden “als referentie aan de eerste vijf jaar en de kansen die we hier hebben gekregen.”

Succes heeft soms zijn keerzijde. De afgelopen vijf jaar ging het hard voor de Ark. De zoektocht naar een nieuwe en ruimere locatie was een noodzaak. Hans Lenvain: “Wij kregen alsmaar meer dieren aangeboden en ook meer mensen om te begeleiden. En hoe bekender wij werden, hoe groter de toevloed. Echt een vicieuze cirkel. Tegelijk nam ook de druk op de omgeving toe. Wij zitten in een woonzone en horen eigenlijk thuis in een agrarisch gebied.”

Ze keken bij de Ark dus al een tijdje uit naar een meer geschikte locatie binnen een straal van 20 km. “Het aanbod kwam van L&S Vastgoed. Zij stelden ons een plaats in Lennik voor. Daar is voldoende ruimte voor weiden, stallingen en kantoorruimte. Dat laatste is niet onbelangrijk, want als je bijvoorbeeld een intakegesprek hebt met iemand om te begeleiden, heb je voldoende privacy nodig. En dat is in Pollare momenteel minder evident.”

“L&S biedt ons dus een serieuze kans, ook financieel, en het is aan ons om het waar te maken. Het afgelopen jaar moesten we echt op de rem staan, zowel wat betreft de opvang van dieren als de begeleiding. Soms hebben wij neen moeten zeggen, maar desondanks bleven de aanvragen maar binnen stromen. Dit hadden wij bij het begin vijf jaar terug nooit kunnen denken of durven dromen.”

Verhuis

En de naam? “We blijven de Ark van Pollare. Het is een herinnering aan onze eerste vijf jaar hier en de kansen die we hebben gekregen. De naam is inmiddels een begrip geworden. Zelfs als wij bijvoorbeeld naar Charleroi zouden verhuizen, zouden wij aan de naam vasthouden.”

De verhuis naar de Assesteenweg in Lennik 11 km verder wordt een grote logistieke onderneming. “We plannen deze in het voorjaar van 2019. Iedereen ziet wel op tegen een verhuis en bij ons is dat niet minder het geval. Maar we spreiden deze en kunnen een beroep doen op onze talrijke vrijwilligers. Vele handen maken licht werk. Eerst laten wij de afsluitingen hier weghalen om deze terug op te bouwen in Lennik. En dan kunnen we systematisch de dieren vervoeren en de echte verhuis beginnen.”

Info: https://www.opvang-weidedieren.be/

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons