Hilde Standaert neemt voorzitterschap Inner Wheel over

    24 augustus 2024

    NINOVE – Wanda Bellemans overhandigde eind juni, tijdens een feestelijke bijeenkomst van de lokale Inner Wheel club, het voorzitterslint plechtig aan Hilde Standaert.

    Inner Wheel (IW) is een van de grootste internationale vrouwelijke serviceclubs, opgericht in 1924 in Manchester (VK), verspreid over 5 continenten, aanwezig in meer dan 100 landen en duizenden lokale clubs, met 7 vertegenwoordigsters bij de Verenigde Naties.

    IW-Ninove-Geraardsbergen is in 1985 opgericht, veranderde in 2024 van naam naar IW-Ninove en telt momenteel 24 leden. Het zijn allen sociaal bewogen én betrokken dames uit Ninove en de regio. Samen zetten zij zich in om de maatschappij te ondersteunen op plekken waar ze dat kunnen gebruiken. Dit doen ze door de handen uit de mouwen te steken, activiteiten te organiseren en fondsen te werven.

    Voorzitter

    De club draagt de democratie zeer hoog in het vaandel en daarom is het een traditie om tijdens de laatste bijeenkomst van het seizoen van voorzitter en bestuur te wisselen. Hilde Standaert, geboren en getogen in Ninove, mag zich sinds 1 juli de nieuwe voorzitter van Inner Wheel club Ninove noemen, voor de periode van één jaar.

    Als nieuwe voorzitter streeft Hilde er naar om hulp te bieden aan mensen, die het moeilijk hebben en die steun kunnen gebruiken. Daarom organiseert IW-Ninove verschillende activiteiten waarvan de opbrengst telkens volledig ten goede komt aan lokale sociale projecten.

    Het aantrekken van nieuwe, enthousiaste en gemotiveerde dames is één van de actiepunten van de nieuwe voorzitter.

    “In onze club is de onderlinge vriendschap immers het leitmotiv. Door de sterke band tussen de leden kunnen we het sociaal engagement, inherent aan een serviceclub, centraal stellen. Elke maand komen we samen om activiteiten te organiseren en elkaar (nog) beter te leren kennen. We gaan er af en toe ook samen op uit, al dan niet met de ganse club, al dan niet met de partners er bij, om de onderlinge banden te laten groeien en/of bloeien.”

    Toekomst

    Maar een club, die zichzelf ernstig neemt, denkt ook aan de toekomst. “Ook in een club is het leven soms een komen en een gaan. Daarom zijn dames, die zich vinden in onze doelstellingen en onze werkzaamheden, welkom. Als nieuwe voorzitter voel ik mij gesteund door alle leden van de club en ik kijk dan ook uit naar de uitdagingen die voor ons liggen, waaronder onze zalmverkoop in december en de truffelverkoop begin 2025. Ook andere activiteiten staan nog in de steigers voor 2024-2025. Het wordt opnieuw een uitdagend maar leuk Inner Wheel jaar.”

    Info: Inner Wheel Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons