Gezellige kaas- en Witkapdegustatie

    15 juli 2024

    NINOVE – De brouwerij Slaghmuylder opende zondag 14 juli de deuren voor een degustatie van hun verschillende soorten Witkap, met bij elk bier een passend stukje kaas. De VVV-Ninove stond in voor de organisatie.

    Luc Verhaegen leidde met een geanimeerde tekst en uitleg eerst de gasten rond doorheen de brouwerij. Hij is de huidige uitbater van de brouwerij en tevens de schoonzoon van Michel Slaghmuylder. Na deze tocht mochten alle deelnemers in het sfeervolle cafeetje genieten van de kaas- en bierplank, ontworpen door Yvan Roelandt, de voorzitter van de Vereniging voor Vreemdelingenverkeer (VVV).

    Van Tricht

    Bij elk soort bier hoorde een uitgekozen stukje kaas, speciaal geselecteerd door de Antwerpese kaasmeester Van Tricht.

    De Stimulo werd aangeboden met een stukje Chaource, de Special met Munster, de Tripel met Vieux Pané Caractère en de Witkap Dubbel kreeg een stukje Stilton als afsmaker. Alle deelnemers kregen als afsluiter nog een glas Ambiorix getrakteerd.

    De kaas smaakte zeer verfijnd, de bijpassende biertjes gingen vlot binnen, kortom de sfeer was op en top. Een aanrader voor de geïnteresseerden, want hierop komt sowieso een vervolg.

    BDB

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons