Bijkomend bodemonderzoek nodig voor renovatie De Kleine Dender

    01 augustus 2024

    NINOVE – Na de definitieve goedkeuring van de samenwerkingsovereenkomst tussen de stad en Sportoase, zouden de werken aan het zwembad eindelijk beginnen. Niet dus, wegens een bijkomend bodemonderzoek.

    Het zwembad De Kleine Dender is al dicht sinds 7 maart 2023. Maandag 29 april 2024 keurde een meerderheid in de gemeenteraad de samenwerkingsovereenkomst met de groep Sportoase goed. Deze zal in nauwe samenwerking met het stadsbestuur de uitbreiding en de grondige renovatie van het bestaande zwembad realiseren en voor een periode van 30 jaar ook exploiteren.

    Het sportbad, het golfslagbad en de wildwaterkreek van het zwembad blijven, maar ondergaan een grondige renovatie. Het zwembadencomplex krijgt een uitbreiding met een instructiebad, een wellness- en een familiezone. De brasserie en het terras worden vernieuwd en er komt een nieuwe dans- en groepslessenzaal.

    Bodemonderzoek

    De (renovatie)werken zouden nog in de lente zijn gestart, maar dat zal blijkbaar pas na het bouwverlof gebeuren. “Er is een bijkomend bodemonderzoek nodig”, aldus de schepen voor sport Marc Torrekens (Open Vld). “Bij het verlijden van de akte heeft de notaris ons daarop attent gemaakt. Het bestaande bodemattest bleek niet voldoende voor het nieuwe gedeelte. Het betreft een oriënterend bodemonderzoek, dat al aan de gang is van begin juni. Daarna wordt dit doorgestuurd naar de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). We gaan ervan uit, dat dit geen probleem zal opleveren, maar het moet nu eenmaal gebeuren. Volgende week komen we samen met Sportoase en onze raadsman voor een stand van zaken. Eens we een advies van de OVAM binnen hebben, starten de werken want Sportoase en de aannemer staan ook te wachten om te beginnen.”

    Nog volgens de schepen zorgt dit alles niet voor een significante vertraging in de planning. “Tijdens het bouwverlof werd toch niet. Alles zit bij de aannemer gepland, zodat de ene fase de andere opvolgt en sommige werken zelfs gelijktijdig kunnen plaatsvinden. We houden rekening met anderhalf jaar en hopen nog altijd, dat alles zal klaar zijn voor het einde van 2025.”

    Al houden de Ninoofse zwemmers best nog een slag om de arm. Als hinderniszwemmen een olympische discipline was, maakte De Kleine Dender zeker kans op eremetaal.

    Info: renovatie De Kleine Dender.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons