Folder sensibiliseert schoolgaande jeugd over fysiek en psychisch geweld

    20 november 2018

    NINOVE – Wat te doen bij fysiek of psychisch geweld op jongeren? De stad bedeelt via de scholen een folder met handige info, tips en tricks.

    Wanneer jongeren op of in de nabije omgeving van de school, bij het fuiven of op straat, het slachtoffer zijn van fysiek of psychisch geweld, weten ze vaak niet wie of wat hen kan helpen. Om hieraan tegemoet te komen, maakt de stad de schoolgaande jeugd bewust van de mogelijke stappen in geval van slachtofferschap. Om deze zaken te kunnen aanpakken, zijn immers informatie en ook een melding nodig.

    Elke leerling van de Ninoofse middelbare scholen zal via de school een folder ontvangen met handige info, tips en tricks. Daarin wordt onder andere gewezen op het belang om verontrustende zaken te melden. Dat kan op verschillende manieren: door iemand in vertrouwen te nemen, door de meldingsfiche van de politie te gebruiken of door 101 te bellen.

    Deze folder maakt jongeren in de praktijk bewust over welke stappen zij kunnen nemen indien er iets fout loopt.

    Info: dienst integrale veiligheid – 054-31 33 61 – integrale.veiligheid@ninove.be.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons