Marktkramers Wim, Ellen en Dirk over het nieuwe marktplan

    22 september 2024

    NINOVE – “Wij zijn van de Centrumlaan verhuisd naar de Graanmarkt, onder het mom van afwezigheden”, zeggen ze ons. Ze hopen, dat ze dinsdag 24 september alsnog hun oude plaats kunnen innemen.

    Wim, Ellen en Dirk nemen het niet, dat ze van de Centrumlaan naar de Graanmarkt moeten verhuizen. In een gesprek reageren ze op de redenen, die de schepen voor lokale economie Alain Triest (Open Vld) aangaf. “De Graanmarkt was aan het leegbloeden” beaamt Wim, “zeker als de markplannen niet zijn bijgehouden en gepensioneerden niet zijn aangeduid, is die markt leeg natuurlijk.”

    Hij neemt ook het nieuwe reglement op de korrel en de opschorting en schorsing van het abonnement daarin. De marktcommissie krijgt eveneens een veeg uit de pan, niet in het minst omwille van wat hij een gebrek aan open communicatie noemt.

    Transparantie

    Hoe burgemeester Tania De Jonge (Open Vld/Positief Ninove) de hele situatie laat gebeuren, begrijpen de misnoegde marktkramers niet.

    “Ik loop hier al van mijn 6 jaar rond”, vult Dirk aan. “Wij zijn precies de slechte marktkramers, die door ziekte of andere omstandigheden iets meer dan 10 keer niet geweest zijn.” Hij benadrukt, dat ze in eigen vlees snijden als ze niet aanwezig zijn, maar wijst ook op de risico’s bij slechte weersomstandigheden, wanneer de mensen toch niet naar de markt. “Ik denk dat we echt recht hebben op onze plaatsen, zolang er geen duidelijkheid is.”

    Ze hopen dinsdag 24 september toch hun vaste stek op de Centrumlaan te kunnen innemen, maar blijven zich ergeren aan het gebrek aan transparantie.

    “Ook op andere markten zullen de aanwezigheden worden genoteerd”, zegt Ellen, “maar we worden daarover bericht. Dat is hier niet gebeurd, alleen selectief voor een aantal marktkramers. Ik zou graag de rechten van onze marktkramers gerespecteerd zien. Het menselijk aspect is volledig verdwenen. Ik hoop op een gesprek met de burgemeester, die dat als enige nog kan terugdraaien. Onze klachten zijn al onderweg. We gaan nog in kortgeding in beroep.”

    “Ik hoop, dat onze burgemeester echt de ballen heeft om haar dossier grondig na te kijken en ons laat bestaan”, besluit Wim.

    Lees ook Marktkramers tegen nieuwe opstelling dinsdagmarkt’ en Meerderheid marktkramers is wel tevreden met onze aanpak’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons