La Lorraine opent nieuwe productielijn

    24 september 2024

    NINOVE – La Lorraine Bakery Group versterkt haar site langs de Elisabethlaan als expertisecentrum voor sandwiches en zachte broodjes. Dat gebeurde maandag 23 september met een nieuwe productielijn.

    Van de kleine bakkerij in 1943 aan de Place Sainte Catherine in Brussel tot wat La Lorraine Bakery Group nu vertegenwoordigt, zijn vele stappen gezet. Na de verhuis naar Ninove in 1970 en de overname door de familie Vanherpe ontwikkelde La Lorraine Ninove zich tot een belangrijke leverancier voor supermarktketens als Delhaize en vele andere. De grote brand van 28 oktober 2008 betekende niet het einde, maar een nieuw begin. Amper een jaar later stond op die plek een volledige nieuwbouw.

    Sandwiches

    Vandaag bakken hier meer dan 450 werknemers van 25 verschillende nationaliteiten dagelijks vers brood, patisserie en sandwiches. Die laatste producten zijn dé specialiteit: consumentenpanels bevestigden de botersandwich van La Lorraine als de zachtste sandwich van België. Die zijn het resultaat van verse producten en het vakmanschap van de medewerkers.

    Met de investering in een nieuwe productielijn voor sandwiches en zachte broodjes, bevestigt de Ninoofse site haar rol als expertisecentrum van die categorie. “Met deze nieuwe productielijn kunnen we ons vakmanschap verder uitbouwen”, aldus Marc Vanherpe tijdens de opening op 23 september. “We kunnen ook inspelen op de trend naar gezondere producten en nieuwe consumenten aantrekken. Met deze extra capactiteit willen we onze topproducten ook buiten België lanceren.”

    Investeringen

    Dit bevestigt tegelijk de groeiambities van La Lorraine Bakery Group. De afgelopen jaren investeerde het bedrijf fors in de uitbreiding van de capactiteit in Oost-Europa, maar ook in België. De groep renoveert haar vestiging in Erpe-Mere volledig, in Wallonië bouwde La Lorraine in 2023 een geavanceerde productielijn voor rustieke artisanale broden. De patisserie-ateliers van Alken, Brachon en Oostende zijn vernieuwd, met in die laatste stad een hoogtechnologische tartelettenlijn.

    Burgemeester Tania De Jonge was eveneens aanwezig bij de opening van de nieuwe productielijn. “La Lorraine Bakery Group is de belangrijkste werkgever van de stad. Deze nieuw lijn schept extra jobs en bestendigt verder de toekomst van deze site, waarmee de stad natuurlijk heel blij is.”

    Info: La Lorraine Bakery Group.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons