Ninove 29 May 2020 - 06u33
Clear Sky
10.04°C

Beperkte markt op Centrumlaan vanaf 26 mei

22 mei 2020
Beperkte markt op Centrumlaan vanaf 26 mei

NINOVE – De dinsdagmarkt kan opnieuw plaatsvinden, weliswaar niet in de gewone opstelling en ook niet op drie 'aparte' locaties. De provinciegouverneur verwierp dat plan. De marktkramers zullen in een driewekelijks rotatiesysteem kunnen deelnemen.

De markt zal vanaf 26 mei plaatsvinden op de Centrumlaan tussen de rotonde met de Vuurkruisersstraat/Bevrijdingslaan en het kruispunt Oudstrijdersplein/Marktstraat. Er is plaats voorzien voor maximaal 50 kramen, met een aparte in- en uitgang. De markt betreden kan enkel via de kant Vuurkruisersstraat aan de rotonde. Elke bezoeker verlaat de markt aan het Oudstrijdersplein.

Tijdens een gewone marktdag staan gemiddeld 120 kramen uitgestald. In het nieuwe rotatiesysteem zullen de marktkramers om de 3 weken een standplaats hebben.

Het aantal toegelaten bezoekers is beperkt tot 1 bezoeker per 1,5 lopende meter aan het kraam, wat neerkomt op 260 bezoekers. Een jetonsysteem aan de in- en uitgang van de markt houdt het aantal bezoekers bij. Zij kunnen bij de stewards aan de in- en uitgangen hun handen ontsmetten. Die toezichters letten er ook op dat iedereen de juiste looprichting volgt en een mondmasker draagt.

De marktkramers moeten eveneens een aantal voorschriften volgen, onder andere een mondmasker dragen en ontsmettingsgel voorzien aan hun kramen.

Domper

Voor schepen van lokale economie Alain Triest (Open VLD) is dit een tegenvaller: “Wij vonden het heel belangrijk om al onze marktkramers een plaats te bieden. Daarom hadden we heel veel tijd gestoken in een uitgewerkt scenario van een volledige markt met 3 aparte marktdelen. De gouverneur heeft dit uiteindelijk niet goedgekeurd. Dat negatief advies was voor ons een absolute domper. Niet enkel voor het vele voorbereidend werk van de stadsdiensten, maar ook voor de marktkramers, die nu in een driewekelijks rotatiesysteem moeten werken.”

Burgemeester Tania De Jonge: “Geen markt was geen optie, daarom werkten we dan toch nog dit nieuw scenario uit, met een veel kleinere markt van maximaal 50 kramen op de Centrumlaan. Ideaal is dit voor ons zeker niet, maar zo komen we toch nog een beetje tegemoet aan de vraag. Veiligheid blijft uiteraard prioritair. Wij vragen om zeker de aanwijzingen van de stewards te volgen.”

Praktisch

 • Dinsdagmarkt op Centrumlaan, voorkant Ninia Shoppingcenter.
 • Ingang: kant Vuurkruisersstraat/Bevrijdingslaan, uitgang: kant Oudstrijdersplein.
 • Openingsuren: 8 uur – 12.30 uur.
 • Richtlijnen
  - Mondmasker verplicht.
  - Volg de looprichting.
  - Hou afstand.
  - Te lange wachtrij? Kom later terug.
  - Geen funshoppen.

Markt Ninove

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons