Ninove 29 May 2020 - 07u14
Clear Sky
10.04°C

Vanaf 26 mei wellicht dinsdagmarkt op drie aparte locaties

15 mei 2020
Vanaf 26 mei wellicht dinsdagmarkt op drie aparte locaties

NINOVE – “Liever nog een week wachten om alles correct te organiseren, dan nu al holderdebolder de markt te openen”, aldus schepen van lokale economie Alain Triest (Open VLD). Vanaf 26 mei zal de dinsdagmarkt wellicht hervatten op drie aparte locaties.

De nationale veiligheidscel besloot woensdag 13 mei, dat de lokale overheid opnieuw markten mag toelaten tot maximaal 50 kramen, weliswaar onder strikte voorwaarden. En dat levert een probleem op voor de Ninoofse dinsdagmarkt, waar gemiddeld 121 kramers aanwezig zijn.

Schepen van lokale economie Alain Triest: “We hadden een uitgewerkt plan om de dinsdagmarkt onder veilige omstandigheden op te starten. Maar door die beperking van 50 kramen zijn we terug naar af. We bekijken nu met een team hoe we alle kramen toch kunnen zetten op drie aparte locaties: het Twijndersplein met de parking, de Graanmarkt en de Centrumlaan tot aan het stadhuis.”

Apart

Elk onderdeel vormt dan een aparte markt. “Maar dat geeft natuurlijk heel wat logistieke consequenties. We moeten voor elk onderdeel afzonderlijke stewards, gemeenschapswachten, politietoezicht en marktleiders voorzien. Inmiddels wachten we nog op de details van het ministerieel besluit. Hoe dan ook moeten die drie locaties afzonderlijk voldoen aan alle veiligheidsvoorwaarden. Zoals in de binnenstad dus met ruime doorgangen, een circulatieplan enzovoort. Ons team is sinds gisteravond bezig met de uitwerking ervan.”

Een andere optie was het om de 121 kramers in drie groepen te verdelen en elke groep om de 3 weken te laten komen. “Ons belteam heeft alle kramers gecontacteerd; ik heb er zelf aan deelgenomen. Allen toonden heel veel begrip voor de situatie. We willen ook alle kramers een kans geven, niet alleen de voedingszaken. Het leek ons en de kramers dus beter om iedereen gelijk te bejegenen en de dinsdagmarkt vanaf 26 mei te laten starten voor alle kramen.”

Die regeling – 3 aparte markten op 3 aparte locaties – zal wellicht nog tot eind augustus gelden. “Het leek ons beter een goed plan voor alle kramers uit te werken, dan snelsnel te beslissen. Het is eerlijker om iedereen toe te laten. We proberen creatief in te spelen op die situatie en hopen dat ook in Brussel het gezond verstand bovendrijft.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons