Ninove 29 May 2020 - 07u38
Clear Sky
10.04°C

Openingsweekend ‘buurderij’ meteen schot in de roos

25 april 2020

OUTER – Boerderij Herlinckhof opende zaterdag 25 april voor het eerst haar deuren voor de klanten. De online bestellingen van lokaal geproduceerde groenten, kaas, vlees en brood konden ze ter plaatse afhalen.

Afgelopen zaterdag was het D-day voor boerderij Herlinckhof aan de Vijversweg in Outer. Na heel wat voorbereidingswerk konden de klanten hun bestelling afhalen via een soort drive-in systeem. Het was aanschuiven voor wie met de auto kwam. Fietsers en voetgangers raakten sneller bediend.

Buurderijverantwoordelijke Jamien Stoelzaet reageerde enthousiast. “Door het succes moesten we de bestelperiode vroegtijdig afsluiten om vandaag comfortabel te kunnen werken. Met de corona-crisis koopt iedereen zijn voedingsproducten bewuster in de buurt.”

Het principe van een buurderij is simpel. Boerderijen en ambachtelijke producenten, gelegen in een straal van maximaal 15 km, bieden streekproducten aan. De landbouwers en producenten bepalen zelf hun prijzen, waardoor ze een faire vergoeding krijgen voor hun producten. Door hun nabijheid hebben ze ook een positief effect op de CO2-uitstoot.

Info: Boeren & BurenBuurderij Ninove.

JTR

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons