Ninove 29 May 2020 - 07u14
Clear Sky
10.04°C

Uitbater ‘In Den Keizer’ legde de boeken neer

12 april 2020
Uitbater ‘In Den Keizer’ legde de boeken neer

NINOVE – De rechtbank van Gent verklaarde op 23 maart 2020 Tom De Ridder failliet. Hij is/was de uitbater van het gekende Ninoofse café ‘In Den Keizer’. Hij zocht sinds vorig jaar een overnemer.

Het café in de Burchtstraat is het oudste etablissement in zijn soort van Ninove. Het plakkaat aan de deur vermeldt dat het in de 16de en 17de eeuw de patriciërswoning was van de familie De Vlaminck.
Ferdinand Vander Eecken, abt van de Ninoofse abdij, kocht het gebouw in 1767, bouwde er een schuur en stallingen achter om het goed te vepachten. Het was de laatste pachthoeve die de abdij inrichtte, voor ze zelf in de nasleep van de Franse revolutie van 1789 werd genaast.

Voor veel Ninovieters was 'In Den Keizer' een vast punt in het sociale uitgaansleven. Heel wat organisaties hadden er hun vaste stek en als je er toevallig langs ging, zat er altijd wel een bekende om een babbel mee te beginnen.
Na afloop van elke gemeenteraad kwamen raadsleden hier vaak nakaarten over het verloop ervan.

Het café was ook in carnavalsmiddens een referentiepunt. Het had veel weg van ‘Cheers’ uit de gelijknamige Amerikaanse soap.

Velen herinneren zich ook het duo achter de toog: Michel De Caluwé en Etienne Geeroms. Zij bedienden gezwind maar met een uitgestreken gelaat de klanten. Wat 'In Den Keizer' gebeurde, bleef voor hen ook 'In Den Keizer'. Die onbewogenheid was zelfs hun handelsmerk geworden.

Naderhand is de uitbating van het café overgenomen door Mehmet Cirpi. Toen die verhuisde naar cafe Nostalgie in de Geraardsbergsestraat, nam Tom De Ridder in 2007 de uitbating van de zaak op zijn beurt over. Hij hield het goed 12 jaar vol en organiseerden regelmatig verschillende activiteiten en thema-avonden.

Sinds vorig jaar zocht hij een overnemer, maar die is blijkbaar niet gevonden.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons