Ninove 02 Jun 2020 - 04u57
Overcast Clouds
18.93°C

Refresco blijft produceren, maar neemt extra veiligheidsmaatregelen

09 april 2020
Refresco blijft produceren, maar neemt extra veiligheidsmaatregelen

NINOVE – Refresco, de producent van frisdrank aan het industrieterrein Nederwijk-Oost, ondervindt geen noemenwaardige hinder van de corona-crisis. “Wel hebben wij extra maatregelen genomen om de veiligheid van onze mensen te verzekeren”, aldus plant manager Tom Degrieck.

De Refresco Group is Europa’s grootste producent van frisdrank en vruchtensap. Refresco Benelux, waartoe de vestiging in Ninove behoort, produceert voor detailhandelaars in Nederland en België en nationale en internationale A-merken. Daarnaast maken zij diverse soorten drank onder eigen merknaam voor de exportmarkten Afrika, Azië en het Midden-Oosten.

In Ninove gebeurt het afvullen en verpakken in groot formaat PET-flessen. Wellicht breekt in normale omstandigheden een drukke periode aan voor het bedrijf. “Dat klopt”, aldus plant manager Tom Degrieck. “Normaal gesproken is dit een van de drukste periodes van het jaar. In deze bijzondere corona-tijd zien we echter piekperiodes. Wij denken dat dit te maken heeft met het hamstergedrag, dat aan het begin van de crisis heeft plaatsgevonden en zich nu stabiliseert.”

Zoals in andere bedrijven ondervindt Refresco Ninove ook de beperking van de toeleveranciers door de corona-crisis. “Maar we kunnen onze productie momenteel aanhouden. De Belgische overheid bepaalde dat de voedingsindustrie een vitale sector is en Refresco valt daar ook onder. En aangezien de overheid ook heeft bepaald, dat de transportsector moet blijven werken, ondervinden wij geen extra moeilijkheden op dat vlak.”

Veiligheid

De tewerkstelling is dus gegarandeerd, al gelden hier extra veiligheidsvoorschriften. “Wij hebben aan het begin van de crisis, naast de maatregelen van het federale overheid, extra veiligheidsvoorschriften ingesteld op al onze productielocaties. Op die manier kunnen onze operationele medewerkers op een normale wijze hun werkzaamheden veilig en gezond blijven uitvoeren. U moet daarbij denken aan de sociale afstand van 1,5 meter, die wij ondersteund hebben met gele veiligheidshesjes. Bij de receptie hebben wij bijvoorbeeld extra desinfectieplekken voorzien. Opleidingen hebben wij momenteel uitgesteld. Maar we laten ook extra schoonmaken: het reinigen van deurklinken en trapleuningen. De kantine hebben wij vergroot om meer afstand te creëren in de pauzes en dergelijke ingrepen.”

Ook telewerken is ingevoerd. “Vanuit deze extra veiligheidsmaatregelen zijn bedienden waar mogelijk gaan telewerken. Op die manier kunnen wij het besmettingsgevaar zoveel mogelijk reduceren."

Info: Refresco.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons