Ninove 30 May 2020 - 03u07
Few Clouds
23.16°C

“Laat de dinsdagmarkt plaatsvinden, eventueel enkel voor voeding.”

16 maart 2020
“Laat de dinsdagmarkt plaatsvinden, eventueel enkel voor voeding.”

NINOVE – Patje Van Tricht vraagt aan schepen van lokale economie Alain Triest om de dinsdagmarkt toch minstens gedeeltelijk toe te laten. Zowel de burgemeester als de schepen zullen dit voor 17 maart alvast niet toestaan.

Patje staat met het broodkraam van de Uitvolkorenen op de wekelijkse dinsdagmarkt. Volgens hem is het niet verstandig om de markt niet te laten doorgaan. Daarom richt hij zich tot schepen Alain Triest in een open brief.

“De spoorwegen schaffen een deel van de piek treinen af. Virologen bestempelen dit als een domme beslissing. Als verantwoordelijke voor Ninove is het misschien belangrijk voor de volksgezondheid om de markt wel te laten plaatsvinden. Eventueel enkel voor voeding om voldoende ruimte tussen de kramen te creëren. Op die manier kunnen de mensen zich op de openluchtmarkt bevoorraden en moeten ze niet in de rijen van de overdekte markten staan.”

Hij geeft voorbeelden van andere steden. “In Aalst is zeer laat beslist om de markt te laten plaatsvinden. In Gent is dit op tijd gecommuniceerd. In Halle overweegt men dit ook te doen. In Brakel op woensdag is er enkel markt voor voeding. Er zijn meerdere voorbeelden waar er wel markten zijn.”

In Ninove is het volgens Van Tricht nog tijd om de markt wel te laten plaatsvinden en de kramen te spreiden.

Geen dinsdagmarkt

Burgemeester Tania De Jonge en schepen Alain Triest lieten weten dat dit er dinsdag 17 maart geen openbare markt zou plaatsvinden, op advies van de dienst noodplanning en de veiligheidscel van de stad.

Dat gebeurt omwille van twee redenen: “Tijdens de openbare markt is er geen garantie op de correcte toepassing van de maatregelen van de hogere overheden inzake social distancing (minimum 1,5 meter tussen personen) en het vermijden van een mix tussen verschillende leeftijden. De markt niet laten doorgaan is omwille van de openbare gezondheidsrisico’s dan ook de enige mogelijkheid."

Voor de dinsdagmarkten vanaf 24 maart wacht de stad eerst het bijkomend advies van het nationaal crisiscentrum over markten af. Dat advies volgt maandagavond 16 maart.

MLI

 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons