Ninove 02 Apr 2020 - 17u44
Broken Clouds
10.09°C

Spar Colruyt Group en klanten investeren in AED-toestellen

05 maart 2020
Spar Colruyt Group en klanten investeren in AED-toestellen

DENDERWINDEKE - Klanten van de Spar-vestiging kunnen van 5 maart tot 1 april via crowdfunding bijdragen aan de aankoop van een AED-toestel. Dat komt aan de buitenzijde van hun winkel en is dus dag en nacht toegankelijk voor alle buurtbewoners, 7 dagen per week. Na de testperiode in Denderwindeke en drie andere vestigingen zal Spar Colruyt Group deze actie eventueel herhalen in andere Belgische vestigingen.

In België krijgen jaarlijks ongeveer 9.000 mensen een plotse hartstilstand, waarvan 17 tot 30 % op een openbare plaats. Het gebruik van een automatische externe defibrillator (AED) door toevallige omstaanders, vergroot de overlevingskans van het slachtoffer. Daarom investeren vier Spar-winkels elk in een AED-toestel, dat permanent beschikbaar zal zijn voor iedereen.

De zelfstandige ondernemer van de Spar-winkel financiert de helft van het aankoopbedrag. Voor de andere helft rekent Spar op de steun van zijn klanten. Spar Aalter, Denderwindeke, Gembloux en Wijgmaal bijten de spits af met een inzamelactie van donderdag 5 maart tot woensdag 1 april.

Crowdfunding via microdonaties

Spar-klanten kunnen op twee manieren bijdragen.

Ze laten hun kassaticket afronden naar de eerstvolgende euro. Een kassaticket van € 10,12 euro komt dan bijvoorbeeld op € 11; de klant doet dan een gift van 88 eurocent.
Een klant kan ook € 1, € 2, € 3 of € 5 doneren.

Als tijdens de actieperiode meer dan het nodige bedrag is ingezameld, schenkt Spar het teveel aan het lokale Rode Kruis.

Supermarkt met een hart

Guido Soret, verkoopdirecteur Spar Colruyt Group België: "Onze inspiratie actie haalden we bij Spar Ierland, waar een gelijkaardig initiatief een groot succes was. Spar is een echte buurtsupermarkt. We zijn ervan overtuigd dat we onze klanten kunnen warm maken voor dit initiatief, waarbij de hele buurt baat heeft. Door zelf de helft van het aankoopbedrag van het AED-toestel te financieren, geeft de zelfstandige ondernemer iets terug aan zijn klanten."

Kris Borloo van Spar Denderwindeke stelde zich enthousiast kandidaat als testwinkel voor de actie. "Als buurtsupermarkt steunen we uiteenlopende lokale initiatieven. Door samen met onze klanten te investeren in een AED-toestel, kunnen we levens redden in onze buurt. Ik betaal dan ook graag de helft van het aankoopbedrag. Bovendien zal het Rode Kruis van Ninove op de parking van onze winkel uitleg geven over de actie en het gebruik van een AED-toestel. Zo zijn we goed voorbereid als het ooit nodig zou zijn."

Info: Spar Denderwindeke.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons