Ninove 09 Apr 2020 - 20u42
Clear Sky
21.86°C

Parkeerverbod in Beverstraat zorgde voor ongenoegen

15 december 2019
Parkeerverbod in Beverstraat zorgde voor ongenoegen

NINOVE – De start van ‘Ninove wintert’ zaterdag 14 december verliep niet vlekkeloos. Dat in de Beverstraat, ondanks een eerdere beslissing van het stadsbestuur, toch een gedeeltelijk parkeerverbod gold, zette kwaad bloed bij heel wat handelaars. Guy D’haeseleer heeft het zelfs over ‘pestgedrag ten aanzien van de Ninoofse middenstand’.

Aanvankelijk zouden op 14 december het Oudstrijdersplein en de Beverstraat verkeers- en parkeervrij zijn. Onder protest van o.a. de lokale handelaars, die vreesden voor de opkomst tijdens dit topweekend, kwam het stadsbestuur daarop terug. De vuurshow, die de dienst cultuur had gepland, zou plaats vinden in de Langemuntstraat en op de Graanmarkt. De Beverstraat kon bereikbaar blijven, inclusief de parkeerplaatsen.

Guy D’haeseleer (Forza Ninove) zag zaterdag, net als elke andere passant, het tegendeel. “Er was wel degelijk een parkeerverbod vanaf 14 uur voor ongeveer 30 parkeerplaatsen, opgeofferd voor welgeteld 3 tentjes. Deze waren dan nog pas omstreeks 16.30 uur opgesteld. Die tentjes waren voorzien van elektriciteit door een stroomgroep, opgesteld ter hoogte van Parfumerie Peeters, ongeveer honderd meter verder. De uitlaatgassen van een ronkende stroomgroep plaatsen voor een parfumeriezaak is natuurlijk een heel fijn initiatief.”

Pestgedrag

“De Ninoofse middenstand werd andermaal bedrogen”, concludeert D’haeseleer. “Tientallen parkeerplaatsen opofferen voor een non-event is er werkelijk zwaar over. Er was trouwens weinig tot geen volk te bespeuren. De stad heeft hiermee niet alleen de Ninoofse handelaars belogen. De onbekwaamheid van het schepencollege heeft er ook nog eens voor gezorgd dat de Ninoofse handelaars omzetverlies leden, nota bene tijdens één van de drukste zaterdagen van het jaar, midden in de eindejaarsperiode. Hoe wereldvreemd kan men zijn. Ik vraag mij af wie dergelijke waanzinnige ideeën bedenkt op het stadhuis. Zit daar nu echt niemand meer met een beetje gezond verstand? Het schepencollege is elke voeling met de Ninoofse middenstand verloren. Ik vraag dat dit pestgedrag ten aanzien van de Ninoofse middenstand onmiddellijk stopt.”

Communicatie

Frederik Peeters, van de gelijknamige parfumerie, heeft voor die toestand zaterdag ook geen verklaring. “Ik kan me voorstellen dat een parkeerverbod was aangevraagd en dat de diensten dit hebben uitgevoerd. Wellicht een gebrek aan interne communicatie. Ik vermoed een misverstand in de organisatie bij de stad. Leuk is anders natuurlijk als ze een zware stroomgroep in de onmiddellijke buurt van jouw winkel plaatsen. We hebben omwille van de uitlaatgassen alvast onze deuren moeten dicht houden.”

Schepen van lokale economie Michel Casteur (Open VLD) was evenmin opgezet met het verloop. “Die 3 tenten waren voorzien en daarvoor was een parkeerverbod afgesproken, maar niet voor de rest. De andere plekken moesten vrij blijven. Ze trokken alleszins geen volk, ook al omdat sommige nog niet eens waren opgesteld op de afgesproken tijd. Ik had nochtans gezegd om de bewuste parkeerplaatsen vrij te houden en een agent het verkeer te laten tegenhouden indien het er druk zou zijn. Maar dat was helemaal niet nodig.”

Dat de stadsdiensten bovendien een zware stoomgroep hadden geplaatst voor amper 3 tenten vond hij evenmin nodig. “Ik ben met die hele zaak helemaal niet gelukkig. Wellicht had men beter wat minder georganiseerd, want nu was er echt een overaanbod voor weinig volk.”

En misschien zou het niet slecht zijn als alle betrokken stadsdiensten voor dergelijke organisaties op voorhand met elkaar en met de bevoegde schepenen zouden overleggen in plaats van een eigen parcours te rijden.

Daarover zit donderdag 19 december zeker een interpellatie op de gemeenteraad aan te komen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons