Ninove 05 Apr 2020 - 01u11
Few Clouds
14.95°C

Historisch lage werkloosheid in Ninove

04 december 2019
Historisch lage werkloosheid in Ninove

NINOVE - Voor het eerst deze eeuw zakt de werkloosheidsgraad in Ninove onder de 5%. Hiermee scoort de stad beter dan het Vlaams (5,7%) en het Oost-Vlaams (5,4%) gemiddelde.

Afgelopen maand telde Ninove in totaal 903 werkzoekenden of 4,9% van de beroepsbevolking. Dat is een daling met 10% ten opzichte van vorig jaar. In vergelijking met vorige maand zijn er 5,5% minder werklozen. 2019 zit al het ganse jaar op recordkoers. Sinds augustus is de daling explicieter. Er is een opvallende afneming van het aantal werklozen bij de 55+. Dit kan wijzen op een strenger activeringsbeleid in deze leeftijdscategorie.

Of de daling zich in 2020 zal verderzetten, is onzeker. Ten opzichte van 2018 stijgt het aantal vacatures niet meer en ook de gepresteerde uren binnen de uitzendsector stagneren. Traditioneel zijn dit voorlopende economische indicatoren.  

JTR

bron: Arvastat

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons