Ninove 09 Apr 2020 - 20u36
Clear Sky
21.86°C

Winkelkabas van Unizo-Ninove nu al groot succes

04 oktober 2019
Winkelkabas van Unizo-Ninove nu al groot succes

NINOVE – De actie van de plaatselijke afdeling van Unizo met de ‘winkelkabas’ slaat zeer goed aan. Tijdens het weekend van de klant (5 en 6 oktober) krijg je ze na een aankoop bij een aantal lokale handelaars. Maar nu al is zeker dat de actie uitgebreider terugkomt tijdens de eindejaarsperiode.

Een schot in de roos, die winkelkabas. “Een zeer goed idee”, vindt ook schepen van lokale economie Michel Casteur (Open VLD). “Ik steun alle middelen om onze zelfstandige Ninoofse handelszaken te promoten. Dit soort acties geeft een boost aan onze middenstand tegen de leegstand.”

De idee voor deze winkelkabas ontstond naar aanleiding van een nationale Unizo-actie. Jan Van der Jeught (voorzitter Unizo-Ninove): “We ontwierpen een eigen winkeltas, een winkelkabas, met opdruk in het Ninoofs dialect. Je krijgt ze dit weekend bij aankoop bij een van de deelnemende handelaars, zolang de voorraad strekt natuurlijk. Het is nu al een succes. We lieten er met eigen middelen 900 maken. Wellicht zullen ze tijdens de eindejaarsperiode in heel Ninove beschikbaar zijn.”

“Een heel mooi initiatief”, beaamt burgemeester Tania De Jonge (Open VLD). “De stad gaat hieraan zeker een vervolg breien. Onze schepen van lokale economie voorziet een budget om iedereen de kans te geven daaraan deel te nemen tijdens de eindejaarsperiode.”

Info: Unizo-Ninove.
 
Deelnemende handelaars zijn :
Parfumerie Peeters
Plastik Adriaans
Zelfbouwmarkt
Bagatel Mediserve
Apotheek Penne (Appelterre)
Avoux
Juweliers Nachtergaele
à la bonheur
Proef de Passie
Huart
Traiteur Bob
Amplifon Hoorcentrum
Dilinesoft
Ijssalon Martinique
Solvaco Bar Sajet

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons