Ninove 04 Apr 2020 - 23u35
Few Clouds
14.95°C

Eerste tien bedrijven voor Doorn Noord zijn gekend

25 september 2019
Eerste tien bedrijven voor Doorn Noord zijn gekend

NINOVE – De raad van bestuur van SOLVA wees definitief de percelen toe aan de eerste tien bedrijven. Deze zijn actief in verschillende sectoren. Binnenkort starten de infrastructuurwerken.

Kandidaten voor vestiging op het bedrijventerrein Doorn Noord konden zich melden tot 31 augustus 2018. Zij waren aangetrokken door de kernwaarden van het bedrijventerrein: samenwerken met als doel economisch voordeel te realiseren, de ecologische milieu-impact te verkleinen en de sociale cohesie tussen de bedrijven te bevorderen.

Een jury nam alle kandidaatsdossiers door; de raad van bestuur van SOLVA wees op 2 juli 2019 tien percelen toe aan evenzoveel bedrijven. Zij zijn goed voor een totale tewerkstelling van ongeveer 350 mensen bij vestiging. Het zijn niet altijd nieuwe arbeidsplaatsen, aangezien het ook om hervestigingen gaat van plaatselijke bedrijven. Over een viertal jaar zou de tewerkstelling wel ruim 550 arbeidsplaatsen bedragen.

Tien bedrijven

  • Meubelen De Abdij bvba (keukens op maat & interieur)
  • Van Der Haegen & Neckebroeck bvba (groothandel, import en export van huishoudlinnen en decoratietextiel)
  • Voedingsbedrijf in regio Ninove
  • De Doncker D. bvba (buitenschrijnwerk, glaswerken, zonwering, rolluiken, overkappingen…),
  • Smart Projects bv met exploitatie door ALFA SUN & ALFA COOL bvba (installatie van energiebesparende technieken),
  • Temsed NV met exploitatie door Zelfbouwmarkt bvba (groothandel met (afhaal)magazijn - e-commerce - productontwikkeling R & D - assemblage van onderdelen tot nieuwe producten met eigen designs - import en export van afgewerkte producten om te bouwen aan je thuis),
  • ILvA (uitbating recyclagepark),
  • Dewo Europe nv (invoer/groothandel van fietsonderdelen/fietsen),
  • Van Den Brouck-De Sutter bvba (opslag, behandeling, verwerking, sortering en overslag van oude metalen, groothandel in ijzer en staal; schroot en oude non-ferrometalen, en depollutie van afgedankte voertuigen),
  • De Dagmoed vzw (maatwerk met tewerkstelling van mensen met een afstand tot het normale arbeidscircuit).

Na deze eerste ronde zijn nog enkele loten vrij, in totaal 4 ha. Kandidaten konden zich melden tot 10 september 2019. In het najaar van 2019 volgt de verdere invulling van het terrein.

Infrastructuurwerken

Binnenkort starten de infrastructuurwerken op het terrein. De opdracht voor die werken is gegund aan de firma Vindevogel.

Zij zullen in oktober 2019 beginnen met de wegeniswerken ter hoogte van het kruispunt met de Aalstersesteenweg. Het terrein wordt nu gemaaid en verder klaargemaakt zodat de werken vlot kunnen starten. Doorn Noord krijgt op die manier langzaamaan vorm.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons