Ninove 03 Apr 2020 - 05u41
Broken Clouds
10.09°C

Danslessen en open naaiatelier onder hetzelfde dak

30 augustus 2019

NINOVE – Karen Hugo biedt vanaf 07 september dans- en naaicurusssen aan in een nagelnieuwe zaal aan de Denderhoutembaan. Op het eerste gezicht een merkwaardige comibinatie, maar niet voor Karen. “Het zijn twee grote interesses van mij en die wil ik met anderen delen.”

We spreken Karen achteraan de woning Denderhoutembaan 265, waar ze de laatste hand legt aan de nieuwe zaal, die er in een recordtempo is opgetrokken. Het oogt nog heel onafgewerkt, maar eigenlijk zal Karen de deadline wel halen. Eens de muren hun accentkleur hebben, de balletvloer is uitgerold en de dansspiegels aangebracht, zal die kale ruimte snel bruisen van de energie. Karen doet ook veel zelf, met dank aan de helpende handen van vriend en ouders.

Combinatie

Al blijft de combinatie van jazzdance en naaiatelier voor een buitenstaander niet evident. “Voor mij wel. Ik dans al bijna heel mijn leven en door mijn bacheloropleiding mode heb ik mijn tweede interesse ook kunnen ontplooien. In Ninove zijn al twee goede dansscholen, maar ik wil mij enerzijds richten naar heel jonge kinderen met een aanbod van dansmix en anderzijds ook de andere leeftijdsgroepen aanspreken. Voor hen zijn er bijvoorbeeld jazz en urban. Move it en ochtendstretch zitten ook in het aanbod. Beginners en gevorderde dansers kunnen hier terecht.”

Als er geen danslessen zijn, klapt Karen de werktafels langs de wand op en is de ruimte in een mum van tijd een naaiatelier. Er is in de streek ongetwijfeld ook interesse voor naaicursussen. “Ik noem het een open naaiatelier met begeleiding. Je kan hier een eigen creatie maken of een keuze uit de bestaande werkstukken. De deelnemers kunnen rekenen op een persoonlijke begeleiding. Ze kunnen zelfs voor één enkele les komen, om bijvoorbeeld een bepaalde techniek in te oefenen. Maar kiezen voor een beurtenkaart is ook mogelijk.”

Onder het praten zijn we aanbeland bij een houten constructie. “Hier komt de bar. Ik ben die zelf aan het opbouwen met de planken van de paletten, waarop de stenen zijn geleverd.” Creativiteit en werklust, een combinatie die menige ondernemer al veel succes heeft gebracht.

Info: Danscompany KA

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons