Ninove 05 Apr 2020 - 19u09
Clear Sky
17.02°C

Plastiekcentrale Adriaens heropent op oude bouwsite: "De zware brand heeft ons niet klein gekregen"

04 augustus 2017
Plastiekcentrale Adriaens heropent op oude bouwsite:  "De zware brand heeft ons niet klein gekregen"

Metershoge vlammen en een heleboel rook... Rond 3 uur 's ochtens brak op 27 augustus 2015 brand uit in de magazijnen van Plastiek Adriaens op de hoek van de Gentsestraat en de Herlinckhovestraat in Outer. Brandweerploegen uit Ninove, Denderleeuw en Aalst konden samen met de korpsen uit Geraardsbergen, Wichelen, Wetteren, Lede en Gent jammer genoeg niet vermijden dat de loods en aanpalende woning volledig werd verwoest. Een speurhond van de federale politie ontdekte al snel twee brandhaarden, wat erop wijst dat de brand zo goed als zeker werd aangestoken. Tot op de dag van vandaag zijn er nog steeds heel wat vraagtekens: de dader werd niet gevonden. 

Amper 2 dagen na de brand besloten Hugo Adriaens en zijn dochter Evy de winkel al opnieuw te openen in hun opslaggebouwen aan de Albertlaan. Dit als tijdelijke oplossing tot hun nieuwe magazijn op de oude bouwsite klaar zou zijn. “De klanten stonden hier nog elke dag aan de deur”, zegt Evy Adriaens, die samen met haar zus Vicky de winkel openhoudt. “We zijn al veertig jaar hier gevestigd en willen niet verhuizen.” Ondertussen is het nieuwe grotere magazijn met opslagruimte en kantoor open voor de klanten. “Alles is ook gloednieuw, waardoor de kinderen nog heel lang ervan gaan kunnen genieten”, vertelt Hugo. “De klanten kunnen vanaf nu hier opnieuw terecht, al moet er wel nog een massa gerief naar hier komen en moet alles nog zijn plaats krijgen. Ook onze hond moet zijn draai hier nog vinden, maar we zijn erg blij om hier terug te zijn.”

Symbolische openingsdatum

De officiële opening van de nieuwbouw met een hapje en drankje staat gepland op zaterdag 26 augustus vanaf 17 uur. “Een symbolische dag voor ons, aangezien de brand dan exact twee jaar geleden zal zijn. Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik daaraan denk maar je moet vooruit kijken. Met de opening op die dag willen we vooral aantonen dat we niet klein te krijgen zijn", lacht Hugo. 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons