Ninove 02 Apr 2020 - 10u32
Clear Sky
0.6°C

Wijn- en koffiehuis Behn: een groene oase in de stad

21 april 2019

NINOVE – Marc en Irena Verleysen zijn de trotse zaakvoerders van het nieuwe wijn- en koffiehuis in de statige woning van dokter Behn aan de Dreefstraat. Hun selectie van koffie, wijn en het assortiment kleine schoteltjes passen perfect bij de kwaliteit en aangename rust van dit huis.

Het huis is genoemd naar de voormalige dokter, burgemeester en volksvertegenwoordiger Clément Behn. Op een gevelsteen prijkt 1914 als bouwjaar van deze statige woning in de Dreefstraat. Ze is niet beschermd als monument, maar behoort wel tot het Ninoofs onroerend erfgoed.

“Wij hebben er 10 jaar over gedaan om het huis helemaal en grondig te renoveren”, vertelt Marc Verleysen ons, nippend van een aromatische koffie. “En zoals bij elke renovatie het geval is, kom je heel vaak voor verrassingen te staan. Maar we hebben echt alles aangepakt: van het sanitair tot het dakgebinte.”

Het resultaat is schitterend, met respect voor de originele eclectische stijl van de woning. De monumentale schouw, de muurbrede schilderijen en de zorgvuldig gekozen luchters vormen mooie aanvullingen.

Kwaliteitsproducten

Diezelfde zin voor smaak en kwaliteit vind je terug op de kaart. Irena: “Onze wijnkaart hebben wij gekozen in overleg met de leverancier van ondermeer het Hof van Cleve. De koffie is een eigen blend, uniek voor Huis Behn. Het biologisch aspect is voor ons belangrijk, net als het gebruik van Belgische kwaliteitsproducten zoals Callebaut chocolade in onze desserts en toetjes. Goede, kwaliteitsvolle producten haal je best bij de bron.”

Het terras aan de straatkant nodigt uit om even te pauzeren en te genieten. De tuin achter het huis is een oase van groen en rust. Op termijn zijn hier beperkte recepties en babyborrels mogelijk. “Maar eerst stappen voor we kunnen lopen. Beter vier tevreden klanten dan honderd ontevreden mensen, die we niet met aandacht en zorg kunnen bedienen.”

Info: wijn- en koffiehuis Behn, Dreefstraat 21 Ninove – 0475-79 69 66 – De eerste weken is Huis Behn alle dagen open vanaf 11 uur.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons