Ninove 09 Apr 2020 - 10u54
Broken Clouds
13.97°C

'Ninove Wintert' zet in op sfeer en evenementen tijdens eindejaarsshopping

07 december 2018
'Ninove Wintert' zet in op sfeer en evenementen tijdens eindejaarsshopping

NINOVE  - De handelaars in het centrum zijn klaar om er een fijne en gezellige eindejaarsperiode van te maken.

Schepen van lokale economie Alain Triest stelde samen met de handelaars van de 'Verenigde Handelaars Ninove' (VHN) het programma voor, dat van start gaat op vrijdag 14 december.

De voorzitter van de VHN, Diether Nachtergaele, is tevreden met de evenementen die uitgewerkt werden om er een geslaagde eindejaarsshopping van te maken. Hieronder het overzicht.

Gratis parkeren

Tijdens de weekends van 15, 22 en 29 december parkeer je zowel zaterdag als zondag gratis in het stadscentrum.

Zondag 16, 23 en 30 december (zondagshopping Ninia) parkeer je 2 uur gratis in het parkeergebouw van het Ninia shoppingcenter.

Winterkermis

Het pleintje in de Kaardeloodstraat wordt van 14 december tot 6 januari omgetoverd tot een sfeervolle winterkermis, met attracties in een gezellig winters kleedje. Je vindt er heerlijke winterse lekkernijen! 

Vrijdag 14 december tot en met zondag 6 januari telkens van 15 uur tot 20 uur. Ook open tijdens de wekelijkse markten.

Kaardeloodstraat, pleintje achterzijde Ninia.

Winterbar

In het feestweekend van 14 tot 16 december gaat het Oudstrijdersplein in een ijzig kleedje.

In een op en top winterse sfeer drink je er een drankje in de winterbar.

Vrijdag 14 december is de winterbar open tot 21 uur, zaterdag 15 december tot 22 uur, zondag 16 december tot 18 uur.

Kerstshoppen

Ben je op zoek naar een passend geschenk of een nieuwe outfit? Kom gezellig shoppen in de mooi aangeklede binnenstad. De lokale handelaars zetten hun beste beentje voor. Kom ook de mooie raamtekeningen bewonderen.

 • Laatavond- en zondagopeningen winkels in de binnenstad:
  - vrijdag 14 december zijn de winkels in de binnenstad open tot 20 uur,
  - zondag 16, 23 en 30 december zijn de winkels in het centrum in de namiddag open van 14 uur tot 18 uur.
 • Kerst- en zondagshoppen in Ninia Shopping Center:
  in Ninia Shopping Center kan je jouw cadeautjes gratis laten inpakken.

City Nightrun met veel vuur

Zaterdag 15 december (start om 20 uur) organiseren de stad en vzw Maspoe voor de tweede keer een City Nightrun. Een sportief gebeuren, maar dankzij de animaties en de bijzondere ‘Ninove Wintert’-sfeer in de stad een totaalbeleving voor het hele gezin, ook voor zij die liever niet lopen of wandelen.

City Nightrun weeft een parcours van ongeveer 7 km door het centrum van de stad, met start en aankomst aan de sporthal (Parklaan).

Zowel lopers als wandelaars kunnen deelnemen. Onderweg is er animatie en ambiance, met onder andere muziek, steltenlopers, fluokunstanimatie, en een vuurparade.

Tegelijk is de City Nightrun een Urban Trail, waarbij de deelnemers niet alleen op straat, maar af en toe ook letterlijk door gebouwen lopen. Je hebt het al begrepen: sfeer en beleving zijn minstens even belangrijk als een snelle looptijd. Iedereen kan dus deelnemen!

Doe je mee?

 • Zaterdag 15 december, start om 20 uur Inschrijven via www.citynightrunninove.be
 • 10 euro per persoon (voorinschrijving), 12 euro (daginschrijving), 5 euro (kidsrun), 8 euro (groepsinschrijving vanaf 10 deelnemers)

Inbegrepen in de deelnameprijs: loopplezier op een unieke omloop, bevoorrading onderweg, gratis kleedkamers en douches, bewaakte bewaarplaats voor sporttassen, gadgets.

Vuurparade

De Vuurmeesters veroveren met mobiele vrolijkheid en betovering de straten. Dankzij de live akoestische muziek van gipsyband Djurdejevak, spectaculaire kostuums en een originele enscenering wordt de vuurparade een spektakel van de bovenste plank.

Praktisch

 • Zaterdag 15 december vanaf 20.30 uur.
 • Start en parcours: Oudstrijdersplein, Centrumlaan, Bevrijdingslaan, Onderwijslaan, Burchtstraat, Oudstrijdersplein

Kerstwandeling

Sfeer, jinglebells, proevertjes en verrassende kerstmuziek. De kerstman noteerde deze wandeling alvast in zijn agenda. Het aantal plaatsen is beperkt. Schrijf je dus snel in.

 • Zondag 16 december om 15 uur, Hospitaalkapel, Burchtstraat 44
 • 9 euro per persoon, enkel met voorinschrijving, het aantal plaatsen is beperkt!
 • Inschrijven via dienst toerisme, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 054 31 32 85.

Gezellig markten op zondagen 23 en 30 december

Tijdens de kerstperiode wordt de wekelijkse markt van 25 december en 1 januari verschoven naar zondag. Kom gezellig je feestinkopen doen in de grootste openluchtwinkel van Ninove.

In de Ninoofse binnenstad: zondag 23 en 30 december van 8 uur tot 12 uur.

Winters voorleesuurtje

Vergeet de koude en kom gezellig meeluisteren naar de mooiste verhalen tijdens dit winterse voorleesuurtje van de bib. Kinderen van 3 tot 6 jaar en hun ouders zijn welkom in de jeugdbib op donderdag 27 december om 14.30 uur.

Na de verhalen knutsel je een winters tafereel. Er is plaats voor 20 kinderen.

 • Donderdag 27 december om 14.30 uur.
 • Jeugdbib.
 • Gratis, inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

GNE   Foto Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons