Ninove 29 Mar 2020 - 20u53
Broken Clouds
4.91°C

Succesvol 'Ninove Zomert' geeft boost aan Topdagen

16 juni 2018

NINOVE – De lokale handelaars startten dit weekend het zomerseizoen. De traditionele braderij heeft plaats gemaakt voor ‘Ninove zomert’. Met succes. Alain Triest, schepen voor Lokale Economie, zag dit als een belangrijke test voor de nieuwe aanpak met de ondersteuning van de centrummanager.

Er waait een nieuwe wind door de handelsstraten met de eerste editie van 'Ninove Zomert' tijdens de Topdagen van 16 en 17 juni. De voorbije jaren hadden deze een deel van hun aantrekkingskracht verloren en trokken ze niet meer de grote massa.

Dit jaar is door de nauwe samenwerking tussen de handelsverenigingen, de Dienst lokale economie en de nieuwe centrummanager een totaal nieuw concept uitgewerkt; met succes. Er liep veel volk door de winkelstraten, de terrasjes van de café's zaten vol en er stonden meer kraampjes dan voorheen. Her en der waren strandstoelen neergezet, dj's zorgden voor muziek, er waren country dancers en de kinderen konden terecht aan de knutselhoek of op één van de springkastelen. De honger kon men stillen bij het oliebollenkraam of aan één van de foodtrucks.

Het evenement trok ook bezoekers uit de ruimere regio van Ninove. Behalve met Ninovieters spraken wij met mensen uit Gooik, Vollezele, Ternat, Liedekerke, Geraardsbergen en Halle . Een bewijs dat het winkelcentrum aantrekkelijk blijft voor shoppers.

Schepen Alain Triest zag dat het goed was. “De traditionele topdagen in een nieuw kleedje gestoken. We kozen voor een andere aanpak met veel animatie en vooral veel communicatie daarrond. Er heerst een zomerse sfeer met zand, strandstoelen en muziek die de mensen blij maakt. Op die manier willen wij de handelaars ondersteunen en dit alles een nieuw elan geven.”

Professionele aanpak

De centrummanager had daarbij een belangrijk aandeel, aldus de schepen. “Zij moet zich specifiek richten op het managen van het centrum en de ondersteuning van de handelskernen. Zij komt dagelijks in contact met de handelaars en de horeca en kent hun noden. Ninove heeft echt nood aan een dergelijke centrale figuur, die overkoepelend en verbindend kan werken voor alle organisaties en handelaars. Daarbij is communicatie heel belangrijk. Als wij Ninovieters en mensen van daarbuiten naar onze kern willen halen, hebben wij nood aan een echte manager en een professionele aanpak.”

GNE/MLI - Foto's Giovanni Neckebroeck 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons