Drie dagen scholencross op en rond de atletiekpiste

    25 september 2024

    NINOVE – Er zijn nog zekerheden in het leven, zoals de jaarlijkse scholencross. Dit keer heeft het sportief evenement plaats van woensdag 25 tot vrijdag 27 september. Alleen de stedelijke basisscholen ontbreken op het appel omwille van budgettaire redenen.

    Een van de aandachtige toeschouwers en supporters woensdagvoormiddag was Tibo Van den Abbeele van Argenta Ninove. “We willen een gezond steentje bijdragen, want het is heel belangrijk, dat kinderen bewegen. Die scholenloop is een prachtig initiatief van de stad om dit mee te organiseren. En als de kinderen ons appelmannetje zien, zijn ze heel blij. Donderdag zal de groene boog de aankomstlijn op de atletiekpiste sieren, net als op vrijdag.”

    Bussen

    Fano Nyst van de Ninoofse sportdienst was alvast tevreden over het verloop van deze eerste dag. “Ondanks de weersomstandigheden spannen de kinderen zich in om maximaal te lopen. We hebben ook geen valpartijen op de natte piste gezien. Helaas nemen de stedelijke basisscholen dit jaar niet deel omwille van de budgetten voor het busvervoer. Het is zeer jammer, dat scholen om die reden moeten afhaken. In de toekomst moet en kan dit worden opgelost, bijvoorbeeld door een samenwerking tussen de verschillende scholen om de busprijs te drukken. Die scholenveldloop is echt eigen aan de Ninoofse scholen, we moeten dit initiatief behouden.”

    Tips

    Erwin Vanderschueren (leerkracht bewegingsopvoeding Hartencollege Weggevoerdenstraat) gaf zijn lopertjes alvast een aantal gouden tips mee: “Aan de binnenkant blijven om minder afstand te lopen én temporiseren. Vooral in het begin proberen recht te blijven, rustig beginnen en volhouden natuurlijk, zoals in het echte leven.”

    Ook voor hem moet de jaarlijkse veldloop blijven bestaan. “Het is voor de kinderen soms een eenmalige ervaring en de organisatie is prima.”

    Info: Sportdienst Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons