Dorpsgemeenschap na kwarteeuw terug op de foto

    23 september 2024

    LIEFERINGE – “Hier wil ik oud worden”, besluit Jos Lambrecht het gesprek, dat we met hem en Hubert Neuckermans hadden op het zonnige dorpsplein van Lieferinge, alias Stad Masteng. De aanleiding: de foto van de dorpsgemeenschap op zondag 6 oktober en de realisatie van de Beddenpisserskapel.

    Een kwarteeuw geleden liet de Lieferingse dorpsgemeenschap zich vereeuwigen met een foto, onder impuls van de toenmalige ‘Werkgroep Lieferinge’. Ze haalden er zelfs ‘Man bijt hond’ mee.

    Foto

    “Vandaag zijn we een generatie verder”, vertelt Jos. “Die nieuwe foto zal dus een beeld brengen van hoe de bevolking is veranderd. Van de toenmalige 344 bewoners zijn 147 er niet meer door overlijdens, verhuis en kinderen die uitzwermden. Heel wat nieuwe mensen en gezinnen zijn hier inmiddels komen wonen. Vandaag zijn we met 334.”

    Jos ging op zijn ‘Tour de Lieferinge’ persoonlijk alle huizen van het dorp langs met een uitnodiging voor de dorpsgemeenschapsfoto op 6 oktober. “Overal ben ik goed onthaald en sommige bezoeken liepen nogal eens uit. De rode draad in al mijn contacten: de mensen wonen hier graag.”

    Kapel

    Daarvoor zorgt ook de vzw De Kassei met heel wat initiatieven tijdens het jaar en als meest recent project de oprichting van het landschapsmonument de Beddenpisserskapel.

    “We wilden deze op 6 oktober inhuldigingen”, aldus Hubert. “Door de bouwtechnische achterstand geraakt die constructie net niet klaar tegen dan. Die feestelijke inhuldiging verleggen we daarom naar zondag 10 november. Dit jaar staat ons dus nog een belangrijk evenement te wachten.”

    Maar eerst de dorpsgemeenschapsfoto, zaterdag 6 oktober om 14 uur op het dorpsplein. “We tippen op een droge en zonnige dag. Maar in geval van een slechte weersvoorspelling zullen we tijdig iedereen verwittigen. We maken er in elk geval een mooie dag van.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons