Anton werd 22 op 22/02/2022

    22 februari 2022

    NINOVE – Een verjaardag is altijd leuk om vieren en al helemaal als die valt op een speciale dag. Vandaag, 22 februari 2022, was het palindroomdag en is Anton Van Der Roost net 22 jaar geworden.

    Woorden, die je ook achterstevoren kunt lezen zonder dat hun betekenis verandert, noemen we palindromen. Je kent er alvast een aantal. Korte zoals lol, lepel, raar, madam, redder, racecar. Of langere exemplaren als droomoord en meetsysteem.

    Je hebt palindroomdagen, zoals vandaag: 22 februari 2022 of 22-02-2022. Palindroomdagen zijn zeldzaam: in de vorige eeuw was er geen enkele en deze eeuw zijn er 29, tenminste als je deze op de Europese wijze noteert.

    Anton

    Om maar te zeggen: 22 februari 2022 is dus een speciale dag. En zeker voor Ninovieter Anton Van Der Roost. Hij is vandaag 22 jaar geworden. Een overvloed aan tweetjes.

    “En dan verjaar ik ook nog op de tweede dag van de week”, voegde hij er als leuk detail aan toe. Anton is jongerenbegeleider in het VTI Aalst en tegelijk zit hij in zijn laatste jaar marketing aan de Odisee Hogeschool Brussel.

    “Eigenlijk stond ik er de voorgaande dagen niet echt bij stil. Pas deze ochtend, toen ik het in de krant las, viel het me op. Ik ben niet de enige, die op deze dag jarig is. In de buurt ken ik minstens nog één andere persoon en ik vermoed, dat ook zij 22 is geworden.”

    Vandaag was het werkdag en dus alvast geen reden om uitgebreid te feesten. “Maar dat zal wel gebeuren in het weekend, want de knaldrang is nog steeds voelbaar aanwezig.”

    We wensen Anton en alle andere palindromers nog een mooi en liefdevol leven toe.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons