Verdachte van fietsendiefstal op Roesbeke gearresteerd

    15 juli 2024

    MEERBEKE – Een dief stal woensdag 10 juli uit een woning op Roesbeke twee dure racefietsen en een GPS-systeem. Een verdachte is aangehouden.

    De bewoners ontdekten woensdagochtend rond 5 uur, dat de beide fietsen uit de garage waren verdwenen, evenals een GPS-systeem.

    “Op de camerabeelden zie je de dief Roesbeke afkomen, onze oprit opstappen en aan de klink van de auto trekken”, vertelde ons de bewoonster. “Toen zag hij, dat de garagepoort wat openstond om de vloer te laten opdrogen na de hagelbui van de avond voordien. We waren uitzonderlijk vroeg op en aan het ontbijten, maar hoorden niets. Hij is dan op zijn buik gaan liggen en gritste onmiddellijk het GPS-uurwerk mee. Daarna is hij op zijn rug onder de garagepoort geschoven en heeft hij de fietsen zien staan, die toch al gauw € 26.000 waard zijn.”

    Arrestaties

    Aan de hand van de camerabeelden, patrouilles en gerichte opsporing kon de politie vrijdag 12 juli een verdachte aantreffen in een kraakpand in de Herremansstraat, weliswaar zonder de fietsen. “Hij had wel nog wat kleinere buit bij zich van andere inbraken in auto’s op Stenenbrug en in de Walstraat. De fietsen zou hij naar eigen zeggen hebben verkocht.”

    De betrokkene is van zijn vrijheid beroofd en verhoord. Op vraag van het parket Oost-Vlaanderen is de man voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde en aangehouden.

    Dinsdag 16 juli verschijnt de verdachte voor de raadkamer in Dendermonde, die over zijn verdere aanhouding zal beslissen.

    Info: als je iets verdacht ziet, bel onmiddellijk 101.

    ADU/MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons