Twee vechtpartijen tussen Brusselse jongeren

    02 juni 2024

    AALST – De politie moest zaterdagavond 1 juni tussenbeide komen voor vechtpartijen tussen Brusselse jongeren: een op een trein tussen Lede en Aalst en een aan het station van Aalst.

    Het parket van Oost-Vlaanderen geeft in een persmededeling uitleg bij de twee incidenten.

    Trein

    “De politiediensten waren gisterenavond rond 21.15 uur ter plaatse bij het station in Aalst, omdat op een trein een vechtpartij had plaatsgevonden. Een groep Brusselse jongeren had na een voetbalwedstrijd in Lede de trein genomen; deze is gestopt in Aalst. Een man had op de trein een mes bij zich; hij was al weg toen de politie aankwam. Er is geen verdachte gearresteerd, maar hij wordt wel opgespoord.”

    Volgens het parket is een 17-jarige Brusselse jongen in het ziekenhuis opgenomen. Hij liep oppervlakkige messteken op, maar verkeerde niet in levensgevaar. Hij is een week arbeidsongeschikt.

    Vechtpartij

    Verder meldt het parket ook nog een massale vechtpartij in Aalst.

    “Rond 23.30 uur heeft een massale vechtpartij plaatsgevonden op het Stationsplein in Aalst. Daarbij zouden een 30-tal mensen zijn betrokken. Een Roemeense man heeft een arm gebroken. De oorzaak van dit letsel is nog niet bekend en het is niet noodzakelijk opzettelijk gebeurd. Er zijn geen arrestatie gebeurd; het parket onderzoekt wat precies is gebeurd.”

    Of beide incidenten iets met elkaar te maken hebben, is nog niet duidelijk. Maar het parket van Oost-Vlaanderen situeert deze wel binnen het geweld tussen Brusselse jongeren in stationsbuurten.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons