Stortbui veroorzaakt grote modderstromen met aanzienlijke schade

    26 mei 2024

    NEDERHASSELT/APPELTERRE-EICHEM – Een hevige stortbui heeft zondagnamiddag 26 mei op enkele plaatsen grote schade veroorzaakt.

    Tijdens de hoosbui liep vanaf de velden in Nederhasselt een grote modderstroom over de Nederhasseltstraat. Al deze modder en een massa water stroomden via de parking van VK Nederhasselt de kantine binnen en naar de voetbalpleinen.

    Schade

    Deze terreinen zitten momenteel onder een modderlaag en doordat het om kunstgrasvelden gaat, is al de kurk weggespoeld naar het oefenterrein. De beide pleinen zijn dan ook onbruikbaar. De volgende dagen zal moeten blijken hoe groot de schade is, maar het gaat zeker om verschillende tienduizenden euro.

    Een 30-tal vrijwilligers van de voetbalclub is opgeroepen om al de smurrie uit de kantine en de omgeving te ruimen. De stadsdiensten waren eveneens met verschillende ploegen en zwaar materiaal ter plaatse om de modder weg te scheppen. Daarna heeft de brandweer van de hulpverleningszone Zuid-Oost de straat proper gespoten.

    Eichemstraat

    Ook een deel van de Eichemstraat kreeg een modderstroom vanaf de hoger gelegen velden te verwerken. In het verleden zijn daar grote waterroosters gestoken; deze konden zondagnamiddag echter niet verhelpen, dat de straat onder de modder kwam te zitten.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck/VK Nederhasselt

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons